Hylättyjä sketsihahmoja

19.6.2016

Ystäväni Anne valmistui eilen käsikirjoittajaksi ja piti juhlat, joissa oli osana sketsihahmokilpailu. Jokaisen vieraan tuli siis pukeutua joksikin sketsihahmoksi. Lempparini oli kaverini, joka pukeutui George Michaeliksi. Parta oli pelottavan sopiva. Aina kun näin hänet, päässäni soi joko Faith tai Freedom.

Kaikenlaiset pukeutumisjuhlat ovat aina hauskoja, pidän niistä. Olen ollut kaikkea Tony Halmeen aaveesta Irlantilaiseen pikkurikolliseen…

…mutta tällä kertaa halusin olla jotain todella laiskaa. Tavoitteeni oli kehittää laiskimmin luotu sketsihahmo sketsihahmojen historiassa, joka ei vaatisi minulta melkein minkäänlaista vaivaa. En ollut ainoa. Yksi paikalla olevista oli pukeutunut Mieheksi jolla oli parta.

Tässä muutamia sketsihahmoja, joita harkitsin:

Mies jolla on t-paita väärinpäin

Tämän sketsihahmo keksin eräänä aamuna vahingossa, ettekä ikinä arvaa kuinka. Se on hahmo jolla on t-paita väärinpäin eikä ole huomannut sitä itse.

Hylkäsin hahmoidean kun tajusin, että paidassa on se valkoinen lappu niskapuolella joka hieroo ikävästi kurkkua jos se on väärinpäin. Pelkäsin että saisin kurkkuuni jonkinlaisen paperihaavan.

Mies jolla on t-paita nurinpäin

Mies jolla on t-paita nurinpäin on sketsihahmo, joka oli ratkaisu paperihaavaongelmaan.

Hylkäsin hahmon kun tajusin, etten kehtaa liikkua missään t-paita nurinpäin.

Mies joka käyttää aurinkolaseja sisätiloissa

En mennyt tällä hahmolla koska pelkäsin, että törmäilisin seiniin.

Karhu joka suututti ilkeän noidan joka muutti karhun mieheksi, ja nyt mieskarhu alkaa opetella ihmisten tavoille

Jos maailma olisi kuin Disney-montaasi, olisin varmasti mennyt tällä hahmolla. Hahmo olisi innoissaan kaikesta ja soittaisi non-stopilla sitä I’m Walking on Sunshine biisiä, samalla kun tutkisi esineitä ja ihmettelisi kuinka ne ihmiset ovat päässeet television sisään.

Hylkäsin hahmon koska pelkäsin, että minut heitettäisiin bileistä pois alle vartissa.

Merirosvo joka hylkäsi ryöstelyn, asettui aloilleen, meni naimisiin, osti rivitalo-osakkeen Lohjalta ja nyt kaipaa merta muttei halua näyttää sitä

Yksinkertainen ja päivänselvä hahmo, joka muistelee merta sekä hyvällä että pahalla, ja lopettaa osan muistelmistaan haikeaan ”yarrr” huokaisuun. Menin itseasiassa tällä hahmolla juhliin, koska halusin käyttää silmälappua:

Sitten itse juhlissa tajusin, että silmälappu toisen silmän yllä kaikki koordinaatiokyky pettää heti. Joten käytin silmälappua ehkä kaksi minuuttia ja sitten vain siirsin sen otsalle.

Mies joka ei koskaan ennen ole ollut sisätiloissa

Tämä hahmo pyytää vieraita selittämään hänelle, kuinka sisätiloissa tulee käyttäytyä. Lisäksi hän kyselee kaikilta mitä mm. taulut, vesihanat ja kahvat ovat.

Hylkäsin hahmon, koska pelkäsin muiden pitävän minua sarkastisena paskana joka vittuilee kaikille.

Sarkastinen paska joka vittuilee kaikille

Hylkäsin hahmon, koska se osui liian lähelle itseäni.

Suomalainen mies

Ylioppilaslakki päähän, sukat ja sandaalit jalkaan ja sitten mennään juhliin istumaan johonkin nurkkaan eikä puhuta muille.

Hylkäsin hahmon, koska sekin osui liian lähelle itseäni.

Mies jota seuraa ylä-asteen seksuaalikasvatusopettajan kummitus (jota kukaan muu ei näe)

Tämä hahmo puhuu koko ajan entisen ylä-asteensa seksuaalikasvatusopettajan näkymättömän kummituksen kanssa omista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

Hylkäsin hahmon, koska tiesin ettei pokkani pitäisi. Tarkoitukseni olisi ollut hengailla jossain porukassa ja yhtäkkiä kysyä, että ”onks se outoo jos mun esinahka menee joskus ihan itsestään terskan taakse” ja sitten vain nyökkäillä ja kuunnella kummituksen vastausta.

Mies joka soittaa koko ajan kaikille Hamilton-musikaalia

En mennyt tällä hahmolla, koska olen jo tämä hahmo. Viimeiset kuusi viikkoa en ole kuunnellut mitään muuta kuin sitä musikaalia. Se on parasta maailmassa tällä hetkellä ja soitan siitä biisejä kaikille koko ajan. Tiedän että se on ärsyttävää, mutta tiedän myös ettei minua kiinnosta, sillä kuten sanottu, Hamilton on parasta maailmassa tällä hetkellä.

Mies jonka sielu on yhteydessä John Travoltan lp-levyyn

Tämä hahmo kuljettaa mukanaan tätä John Travoltan LP-levyä…

…ja pyytää kaikkia esittämään kysymyksensä ja huomionsa levylle. Sitten hahmo vastaa John Travoltaa imitoiden jotain ja alkaa tanssia.

En mennyt tällä hahmolla, koska en osaa imitoida John Travoltaa tai tanssia.

Mies joka pyytää muita selittämään tarinoita uudestaan

Ärsyttävä hahmo joka tarinan kuultuaan pyytää, että kertoja kertoisi sen uudestaan. Jos tyyppi jostain syystä suostuu tähän, hakisi hahmoni paikalle jonkun muun ja pyytäisi sitten tyyppiä kertomaan tarinansa myös tälle.

En mennyt tällä hahmolla, koska pelkäsin että minut heitettäisiin bileistä pois alle viidessä minuutissa.

Mies joka haluaa nähdä maailman palavan

Ärsyttävin ja vaarallisin hahmo jonka keksin. Tänä hahmona olisin salaa tuhonnut kaiken mitä näen. Olisin tyrmäystipoittanut ihmisiä ja tehnyt nasta-ansoja. Olisin työntänyt pyyhkeen vessanpönttöön, vetänyt hanasta ja pistänyt tulvan pystyyn. Olisin tuonut mukanani kasan käärmeitä ja kasan hiiriä ja päästänyt ne vapaaksi. Olisin soittanut juhlapaikalle pommiuhkauksen.

En mennyt tällä hahmolla, koska Faunatar ei myynyt käärmeitä ja hiiriä kasoissa. Ja koska päivänsankari Anne olisi teoriassa voinut vaikka suuttua minulle.