Asioita joista olen kissani kanssa riidellyt

10.09.2016

Minä ja kissani Neiti Minkkinen otamme usein yhteen, joskus jopa monta kertaa päivässä. Tässä muutamia asioita joista olemme riidelleet:

Kun Neiti Minkkinen käy vessakopissa, hän peittelee paskaansa yleensä noin vartin verran. Olen sanonut hänelle useaan otteeseen, että sitä ei tarvitse peitellä. Kyllä minä tiedän, että siellä kopissa on paskaa vaikka sitä kuinka naamioisi. Hän jatkaa silti paskojensa peittelyä.

Kun teen tonnikalaruokaa, Neiti Minkkinen on heti vaatimassa osaansa siitä. Olen selittänyt hänelle, että kissalla on omat ruoat ja ihmisillä omat, mutta hän ei ota sitä kuuleviin korviinsa ja vaatii saada perheen ruokaa koska on kuitenkin "perheenjäsen".

Kun pelaan Neiti Minkkisen kanssa Monopolia, hän haluaa aina olla hattu, vaikka teimme jo aikoja sitten sopimuksen siitä, että Monopolissa minä saan olla hattu, jos Trivial Pursuitissa hän saa olla ruskea nappi. Joskus tuntuu siltä, että Neiti Minkkiselle ei kelpaa mikään.

Neiti Minkkinen ei suostu uskomaan, että Inceptionin lopussa Leonardo DiCaprio ei uneksi. Olen selittäny hänelle, että DiCaprion hahmolla on aina unessa ollessaan kihlasormus, mutta hereillä ollessaan ei, koska hänen vaimonsa on kuollut. Viimeisessä kuvassa DiCapriolla ei ole sormusta, joten hän on hereillä. Neiti Minkkinen, itsepäinen kun on, sanoo että pitää enemmän omasta versiostaan, eikä suostu kuuntelemaan järkipuhetta.

Neiti Minkkinen väittää usein kovaan ääneen, että Pink Floydin Animals on bändin paras levy, vaikka kaikki jotka tuntevat Floydin tuotannon tietävät, että näin ei todellakaan ole. Siinä on ihan hyviä biisejä, mutta ei yhtään sellaista, joka jäisi klassikon arvoon. Luulen, että hän pitää siitä levystä eniten sen takia, että sen nimi on Animals ja Neiti Minkkinen on eläin.

Neiti Minkkinen uskoo, että Toton Africassa lauletaan "I guess it rains down in Africa" kun taas itse uskon, että siinä lauletaan "I bless the rains down in Africa". Koska kertosäkeestä ei kuitenkaan saa mitään selvää, on mahdollista, että kissani on oikeassa ja minä väärässä. Tai sitten olemme molemmat väärässä. Tämä on se yksi riita jota ei voi ratkaista järkeilyllä.

Neiti Minkkinen pitää Sigmund Freudin teorioita liian seksuaalisuuteen painottuvina. "Kaikki mielenterveysongelmat eivät voi olla seksistä lähtöisiä", hän sanoo halveksivasti ja sylkee näin arvostetun tutkijan elämäntyön päälle.

Itse olen viimeisten vuosien aikana kääntynyt poliittisesti vasemmalle päin, kun taas Neiti Minkkinen, kusipää kun on, siirtyy jatkuvasti oikeistoa kohti. Esimerkiksi eilen kun selitin hänelle kaikkea sitä paskaa mitä eduskunnassa oli puhuttu tasa-arvoisesta avioliittolaista, hän sanoi avioliiton olevan miehen ja naisen välinen instituutio, koska jo Raamatussakin sanottiin niin. Lisäksi hän kertoi allekirjoittaneensa kansalaisaloitteen lain kumoamisesta. Heitin Neiti Minkkisen yöksi pesukoneeseen ja päästän hänet sieltä varmaan kohta pois, tai sitten en, riippuen siitä onko linkoaminen saanut hänet muuttamaan homofoobiset mielipiteensä.

Kun Neiti Minkkinen syö ruohoa, hän oksentaa sen muutamaa tuntia myöhemmin pois. Olen sanonut hänelle, että jos hän ei kestä ruohosta syntyvää pahaa oloa, niin sitten hänen ei varmaan kannata syödä ruohoa. Mutta hän ei koskaan kuuntele minua ja vain maukuu jotain tyhmää takaisin kuten idiootti joka on.