HEI KAIKKI POWERIN MYYJÄT, HAISTAKAA VITTU!

01.06.2021

En suostu enää käymään Power-elektroniikkakaupassa, koska myyjät siellä eivät osaa jättää minua rauhaan. Joka kerta kun astun kauppaan, juoksee paikalle myyjä, joka kysyy mitä etsin. Ei riitä, että sanot vain katselevasi mitä on tarjolla, koska myyjä kulkee perseessäsi kiinni eikä suostu jättämään sinua rauhaan. Olen aika varma, että jos vain kääntyisin ympäri ja palaisin parkkipaikalle, myyjä seuraisi perässä ja kyselisi "Etsittekö omaa autoa? Nyt mulla olis sulle kuule vuoskymmenen tarjous, vaan 19,99 kuussa ja kerron missä sun oma auto on." Kun kävin vaimoni kanssa ostamassa astianpesukonetta muutama vuosi sitten, myyjä ymmärsi vihjeen painua helvettiin vasta noin vartin myyntipuheiden jälkeen. Kuka pystyy puhumaan vartin pesukoneesta! Se on kone johon menee likaisia astioita ja vettä, ei mikään vitun hiukkaskiihdytin!

Kerran menin Poweriin ostamaan jatkojohtoa ja taistelin tieni jatkojohtohyllylle kolmen eri myyjän läpi. "Se on vaan jumalauta jatkojohto" oli aika toimiva tapa käännyttää myyjät pois luotani. Itse hyllyllä katselin johtoja kun yhtäkkiä vieressäni oli 11-vuotias poika, joka kysyi "Minkälaista johtoa etsit?" SEKIN OLI MYYJÄ! Ja "Se on vaan jumalauta jatkojohto" ei toiminut, koska jatkojohdoissa oli pojan mukaan niin paljon eroja. Esimerkiksi joissain on mukana nappi, jolla johdon voi laittaa päälle ja pois. Lopulta en enää jaksanut pojan myyntipuheita ja ostin 14 euroa maksavan napillisen jatkojohdon, vein sen kotiini ja se kärähti samana iltana. Sitten kävin hakemassa Prismasta kolmen euron napillisen johdon ja se toimii vieläkin. Lisäksi yksikään Prisman myyjä ei tullut lääppimään minua johtoa ostaessani.

Yksi keino yksityisyyden saamiseen Powerissa on ottaa mukaan uhrattava kaveri, jonka voi heittää zombielauman tavoin kerääntyvien myyjien hampaisiin ja näin koittaa itse vapautua tutkimaan ketjun tuotteita. Suunnitelmani toimi ihan hyvin aluksi, mutta ikävä kyllä Powerin takahuoneissa oli vielä kolme eri haaskalintua odottamassa enkä päässyt jääkaappeja pidemmälle kun he jo pomppasivat kimppuuni.

On tietysti päivänselvää, että myyjät noudattavat vain Power-kauppaketjun luomia sääntöjä henkilökohtaisesta markkinoinnista tai vastaavasta, mutta se ei silti riitä minulle puolustukseksi. Koska tiedättekö ketkä muut sanoivat noudattaneensa vain korkeammalta tulleita sääntöjä? Natsit.

Joten Powerin myyjät, haistakaa vittu.