HEI KAVERI JOKA DUPPAAT AKU ANKAN PIIRRETTYIHIN, HAISTA VITTU!

08.06.2021

En tiedä kuka olet, mutta vihaan sinua enemmän kuin ketään ihmistä tällä pallolla. En ole vielä tähän päivään mennessä saanut yhtä vitun sanaa selvää puheestasi. Mikä helvetin neronleimaus oli dupata muut hahmot puhumaan Suomea ja yksi hahmo rääkymään latinaa kuin kuoleva lintu!?

Tämä oli lapsuuteni suurimpia ongelmia. Minulla oli kasoittain Disneyn piirrettyjä, joissa oli paljon tunnistettavia ääniä ja sitten oli Aku Vitun Ankka, joka huusi kuin sika puukko kylkeen lyötynä. Muistan, että isäni jostain syystä ymmärsi Akun puhetta ja jouduin kysymään häneltä jokaisen Akun lauseen jälkeen, että mitä se tällä kertaa sanoi.

Tämä Akun vakava puheongelma ei ole muuten vain mikään 90-luvun lapsien ongelma, näin vähän aikaa sitten jakson jotain uutta Ankronikkaa ja se saatanan duppausmetodi oli sielläkin käytössä. Veljenpojat ja Heimo Huima tarvitsivat jotain, Aku rääkyi takaisin kuin demoni helvetistä ja kaikki tajusivat heti mitä hän oli sanonut. Se, että joskus 50-luvulla pidettiin hauskana ideana dupata Aku Ankka ulvomaan siansaksaa muille, ei tarkoita, että sitä perinnettä on pakko jatkaa! Tai jos on ihan pakko jostain syystä jatkaa, niin viekää koko kuvio vähän pidemmälle ja kirjoittakaa Akun vuorosanat sarjakuviinkin samalla metodilla.

En usko hetkeäkään, että isääni lukuun ottamatta kukaan oikeasti ymmärtää mitä Aku kiljuu. Jos Akun ääntely on puhetta, niin sitten tulessa olevan ihmisen kuolinhuuto on myös laskettava puheeksi.

"Juuri ennen kuin Jaakko yritti pelastaa naapurit siltä tulipalolta, hän sanoi minulle rakastavansa minua ja lapsia enemmän kuin ketään muuta. Mitä viimeisiin sanoihin tulee, ne olivat sentään kauniit."

"Olen pahoillani Jaana, mutta Jaakon viimeiset sanat olivat oikeasti KRAAAAAAAAAHH!"

"Aivan, koska Aku Ankka-sääntö, unohdin sen kokonaan. No, onneksi hautakiveä ei ole vielä nakuteltu valmiiksi, ehdin siis vielä muuttaa tekstin."

Ehkä ongelma on se, etteivät ohjelmanvetäjät Disneyllä osaa lopettaa Akun duppaamista väärin ilman hyvää selitystä sille, miksi hänet on aina ennen dupattu väärin. Mikäli ongelma on tämä, niin minulla on ratkaisu: Kirjoittakaa Akun puheongelma mukaan ohjelmaan niin, että muutkin hahmot tiedostavat sen. Tässä, tein teille esimerkkikäsikirjoituksen jota saatte vapaasti käyttää:

Huomaatteko. Nyt kun kaikki ohjelman sisällä tiedostavat Akun puheongelman, voidaan ongelma viimeinkin ratkaista joko jännittävällä seikkailulla tai kemoterapialla. Joka tapauksessa, pointtini on tämä: jos olet joskus dupannut Aku Ankkaa piirrettyihin, niin HAISTA VITTU!

Niin ja bonusvitunhaistatukset myös sille, joka kirjoittaa Aku Ankan taskukirjoihin Eka Vekaran jokaisen sanan alkamaa p-kirjaimella. Aina kun Eka lampsii paikalle avaruudesta, toisesta ulottuvuudesta, Venäjältä tai mistä vitusta hän nyt sitten tuleekin, Eka sanoo "Pkappas Pmikki, Pmitä pmaapallolle pkuuluu". Se on ihan super ärsyttävää luettavaa ja pääsyy siihen miksi hyppään aina Ekan ilmestyessä suoraan seuraavaan tarinaan.

Eli sinä joka kirjoitat Ekan puheet taskareihin, phaista pvittu!