HEI KUKALIE JOKA PÄÄTIT VETÄÄ AFTABIT POIS MARKKINOILTA, HAISTA VITTU!

01.06.2021

Jos elää yhtä hyvin ja terveellisesti kuten minä elän, suuhun ilmestyy vähintään kerran kuussa saatanan kipeitä aftoja. Onneksi aftoihin on olemassa toimiva lääke, Aftab, tabletti joka sulaa aftan päälle ja maagisesti parantaa sen muutamassa tunnissa. Ja näillä näkymin pitää lentää tyyliin Venäjälle jos haluaa saada Aftabbeja, koska niitä ei enää myydä Suomessa.

En tiedä miksi, mutta jostain syystä Aftabit vedettiin yhden yön aikana pois markkinoilta. Ehkä joku nero tyyliin tukehtui tablettiin ja viranomaiset päättivät suojella kansaa poistamalla nämä murhapillerit apteekkien hyllyistä. Ja tilalle tuotiin turvallisia syövyttäviä rikkihappopulloja. Tämä ei ole muuten vitsi, kun kävin apteekissa hakemassa Aftabeja, myyjä sanoi niiden tilalle ilmestyneen kirjaimellisesti happoa, joka syövyttää aftan sekä sitä ympäröivän ihon pois. Logiikka on tavallaan aika aukoton, sillä kun kieli syöpyy kokonaan pois, myös kielessä ollut afta syöpyy pois. Ostin hapon mutta en uskaltanut pistää sitä aftan päälle, koska googletin happohyökkäyksen uhrien kuvia ja päätin, että en halua tehdä sitä itselleni.

Tietysti on olemassa vaikka kuinka paljon muitakin aftoihin sopivia lääkkeitä ja olen nyt ostanut niitä kevään ja kesän mittaan noin sadan euron edestä. Esimerkiksi afta-suuvesi on superkätevä, sillä se saa aikaiseksi paskan maun suussa ja onnistuu jotenkin ruokkimaan aftasta puolet suuremman. Afta-spray ruokkii myös aftaa ja saa sen pysymään suussa ainakin viikon pidempään.

Aftageeli taas on kätevä jos afta on muualla kuin suussa, koska suussa geeli sulaa heti pois ja sen luoma suojapinta katoaa saman tien. Eli jos onnistut saamaan suunsisäisen aftan vaikka polveen tai olkapäähän, on geeli erittäin hyödyllinen. Muuten se on täysin turha.

Mitä yritän tässä hienovaraisesti sanoa on siis seuraava: aftoihin oli olemassa yksi toimiva lääke ja kukalie sen vetikään pois markkinoilta mistä tahansa syystä, haista vittu.