HEI MAAILMAN PASKIN REKKAKUSKI, HAISTA VITTU!

02.06.2021

Työpaikallani on käynyt nyt pari kertaa noutamassa tavaraa mies, joka on epäilemättä paskin ammattikuski, jonka olen koskaan tavannut. Eläkeikää lähestyvä mies ei ole kykenevä nousemaan pois rekkansa nupista, kun tulee noutamaan teräsmuotteja työpaikaltani. Ensimmäisen kerran hän ajoi rekkansa tehtaan pihaan, kun olin hitsaamassa. Hän huusi kuskin paikalta minulle, että tule lastaamaan. Ensinnäkin, olin yli 30 metrin päässä hitsaamassa enkä todellakaan aikonut lopettaa vain, koska joku läski kusipää käskyttelee minua autostaan. Toisekseen, en tiennyt mitä mies edes halusi kyytiin, joten hän sai minun puolesta luvan kävellä luokseni ja kertoa sen minulle ihan omin sanoin. Joten jatkoin hitsaamista ja ajattelin, että ehkä hän sieltä vielä joskus löytää paikalle.

Puoli tuntia. Kuski huusi minulle penkiltään puoli tuntia. Lopulta toisessa hallissa työskennellyt esimieheni kyllästyi miehen kailottamiseen ja päätti käydä kysymässä, että mitä hän oli tullut hakemaan. Jos mies olisi esimerkiksi noussut autosta kun ajoi pihaan ja kävellyt luokseni vauhdilla metrin minuutissa, olisi hän saanut lastauksen käyntiin ihan yhtä nopeasti. Ja tämä oli vasta alkua.

En ollut mukana itse lastauksessa (koska olin kuunnellut huutoa jo puoli tuntia, en kokenut tarvetta tutustua kaveriin tarkemmin), mutta se oli ollut kuulemma mielenkiintoinen. Mies ei suostunut avaamaan autonsa ovia, ei suostunut sulkemaan niitä lastauksen päätyttyä, ei suostunut kertomaan mitä tavaraa halusi minnekin ja mikä tärkeintä, kieltäytyi täysin sitomasta kuormaansa. Jos poliisi pysäyttää hänet, kuski kertoi esimiehelleni, hän sanoi ettei yksinkertaisesti suostu avaamaan koppiautonsa ovia ja näyttämään poliiseille lastiaan. Nerokas idea herra kuski, toivottavasti poliisilla ei ole mitään valtaa, jolla voisi vaikka käskeä sinua avaamaan oviasi.

Tarkistin, poliisilla itseasiassa on juuri se valta. Kuka olisi uskonut?

Teräsmuotteja lastattiin kyytiin noin kuuden tonnin edestä yli kahden metrin korkuisissa huojuvissa pinoissa, jotka eivät todellakaan pysy paikallaan ajon aikana. Joten onnea matkaan vaan! Konginkankaan turmahan johtui ymmärtääkseni huonosti sidotusta kuormasta, joten ehkä tämä kuski voi joku päivä jutella sen Konginkankaalla ihmisiä tapattaneen kuskin kanssa ja vertailla kokemuksia kuormiensa vaarallisuudesta. Ehkä hän voisi jopa kertoa miehelle uskomattoman vinkkinsä poliiseista. "Ei ei ei, se oli juuri se sinun virheesi. Jos et olisi avannut koppiautosi ovia ja näyttänyt poliiseille mitä kuljetit, eivät he olisi koskaan saaneet tietää mistä se ihmisiä murskannut monen tonnin paperirulla sinne linja-autoon ilmestyi".

Pari viikkoa myöhemmin kuski tuli taas käymään työpaikallani ja tällä kertaa jouduin itsekin tekemisiin hänen kanssaan. Hän avasi rekkansa ikkunan, minä morjestin ja hän morjesti takaisin huutamalla, että minun pitää täyttää hänen puolestaan hänen rahtikirjansa. Tuijotin kuskia hetken aikaa hiljaa ja sain vuosisadan neronleimauksen. Hain esimieheni paikalle ja delegoin lastauksen hänelle.

Sama tappelu kuin aiemmin. Mies ei suostu avaamaan koppiautonsa ovia, ei suostu sulkemaan ovia eikä suostu sitomaan kuormaansa. Hän vain seistä möllötti vieressä koko lastauksen ajan ja ulkoilutti mahaansa. Olin hetken aikaa hanttina lastauksessa ja voin kertoa, että kuskilla oli suurin vatsa, jonka olen koskaan nähnyt. XXXL kokoinen t-paita oli vähintään seitsemän X:ää liian pieni. Se loppui vähän rintojen alle, josta alkoi superlikainen jogurtilla ja karvalla peitetty maha, jonka huippu roikkui liioittelematta lähempänä polvia kuin munia. En ole koskaan nähnyt yhtä lihavaa ihmistä jaloillaan ja aloin tavallaan ymmärtää, miksi hän mieluummin huusi minulle puoli tuntia ikkunastaan kuin käveli askeltakaan.

Kuski oli niin huonossa kunnossa, ettei oikeasti voisi käydä kusella seisten, koska tarvitsee vähintään kaksi kättä pelkästään mahan nostamiseen munien ylle ja yhden käden pitelemään munistaan kiinni. Ehkä hän voisi kusta seisaaltaan jos löytää tarpeen ison ja tukevan puun jota vasten voisi juntata itsensä niin, että mahapussi jäisi puun ja rintakehän väliin. Munaansa kuski ei tässä asennossa tietenkään voisi nähdä ja kusi luultavasti roiskuisi puun kautta jaloille, mutta en usko että se olisi hänelle mikään ongelma. Siitä on oltava jo vähintään 70 kiloa kun hän munansa viimeksi näki ja puun kautta roiskuva kusi luultavasti vain puhdistaisi miehen jalkoja.

En myöskään tiedä miten kuski voi käydä kusella vessassa istuen, koska kun mahan laskee pöntöllä ollessa jaloilleen, se valuisi väkisin yli polvilta ja siirtäisi painopisteen jalkojen toiselle puolelle. Hän kaatuisi lattialle mahansa perässä vain muutaman sekunnin sisällä alas istumisesta.

Ei silti huolta, kaikki toivo kuskilla ei silti ole vielä menetetty: Hänen napansa oli ns. innie. Vasta kun napa ei enää kestä oman mahansa työntöä ja pullahtaa ns. outieksi, kannattaa oikeasti huolestua.

Lastauksen päätyttyä mies ajoi rekallaan 20 metrin päähän ja nukahti. Joten tässä, haista vittu.