HEI SÄHKÖPOTKULAUDAN KÄYTTÄJÄT, HAISTAKAA VITTU!

05.06.2021

Olen viimeisen viikon sisällä onnistunut välttämään jopa neljä kertaa kolarin sähköpotkulautojen kanssa. Kerran Lohjalla, kaksi kertaa Helsingissä ja kerran keskellä vitun metsää. Jos en voi pyöräille edes metsäpolkua työpaikalleni ilman, että pitää pelätä takaa tulevaa ohjusta, en tiedä voinko pyöräillä missään.

Kävin Helsingissä melkein vuoden tauon jälkeen viime viikonloppuna ja siellä sai liikkua silmät selässä. Kaupungin ydinkeskustan olivat valloittaneet sähköpotkulaudoilla liikkuvat Wolt-kuriirit termosreput selässään. Kahteen otteeseen onnistuin hyppäämään taaksepäin, kun Wolt-mies jyräsi kohti ja molemmille kerroilla kaveri meni niin läheltä, että uskoin haistaneeni termosrepun sisällön. Molemmilla kerroille se haisi hampurilaisilta.

Sen lisäksi että sähköpotkulautoja sai pelätä liikenteessä, niitä sai varoa myös pysähtyneinä. Lautoja lojui siellä täällä kaduilla ja niiden yli sai astella mihin tahansa menikin. Mielestäni helsinkiläisten pitäisi kohdella kaupungin tarjoamia sähköpotkulautoja samalla tavalla kuin kaupungin tarjoamia polkupyöriä ja dumpata ne käytön jälkeen mereen. Se on ainoa oikea tapa ja loppukesästä ongelma olisi ratkaissut itse itsensä.

Miten helvetissä nämä lelut ovat edes laillisia? Jos olen oikein ymmärtänyt, et tarvitse mitään ajolupia tai kortteja sähköpotkulaudan ohjaamiseen, hyppäät vain kyytiin ja painelet väkijoukkoja päin. Ja jos osut ihmisiin kaduilla, niin mitäs eivät katsoneet taakseen.

Kun pyöräilee paikasta toiseen, se edistää kuntoa. Kun kävelee paikasta toiseen, se edistää kuntoa. Kun sähköpotkulautailee paikasta toiseen, saattaa vilustua tylsyydestä. Voi kunpa olisi tapa, jolla sähköpotkulaudasta saisi yksinkertaisella tavalla kuntoa edistävän sekä vaarattoman laitteen… Hei, minä keksin! Otetaan siitä sähköt pois ja muutetaan se potkulaudaksi. Vau, maailma pelastettu ja kaikki ovat tyytyväisiä. Hyvin tehty, minä.

Ehkä tärkein pointti, jonka haluan tuoda esiin, on kuitenkin seuraava: Et voi näyttää siistiltä, kun liikut sähköpotkulaudalla. Se on täysin mahdotonta. Jokainen laudalla liikkuva näyttää petolinnun aistineelta mangustilta, joka seisoo jähmettyneenä paikoilleen, mutta joka silti liukuu äänettömästi eteenpäin 30 kilometriä tunnissa.

Ja tässä vielä keskisormea kaikille teille mangusteille, jotka liikutte näillä laudoilla ja yritätte törmätä minuun, kun sitä vähiten odotan: