Kuinka monta elokuvaa vuodessa ehtii katsoa?

23.11.2016

Katson paljon elokuvia. Todella paljon. Se on minun harrastukseni. Muut ihmiset harrastavat jotain turhaa paskaa kuten askartelua tai urheilua, mutta ne ovat vain ajanhaaskausta. Minun harrastukseni sen sijaan on mielenkiintoinen ja rakentava. Ja se on elokuvien katselu.

Olen aina katsonut paljon elokuvia. Joku voisi sanoa, että olen leffafriikki. Exäni sanoi, että kaksi vuotta kanssani poltti hänen päänsä, pääosin varmaan koska pakotin hänet katsomaan niin paljon elokuvia. Tai sitten olin vain hankala poikaystävä, vaikka itse en usko tähän. Olen varma, että olen mitä mahtavin elämänkumppani.

Olen myös yksi niistä kolmesta ihmisestä maan päällä jotka suosivat yhä itse ostettuja Bluray ja DVD-levyjä Netflixin, piratismin tai, herran jumala, television yli. Kuka katsoo elokuvia televisiosta? Ehkä eläkeläiset tai nistit, jotka asuvat kadulla. Ajassa kiinni elävä tosimies katsoo elokuvia levyiltä, sillä niissä on tulevaisuus. Tai siis niissä on parasta olla tulevaisuus, koska tällä hetkellä minulla on hyllyssä noin 1500 DVD-elokuvaa, noin 800 Bluray-elokuvaa sekä joitain satoja tv-sarjoja.

Tulevaisuus

Tasan vuosi sitten, marraskuun 23. päivä 2015, liityin mukaan elokuvien sosiaaliseen mediaan, Letterboxdiin. Siellä voi arvostella katsomiaan elokuvia ja pitää niistä eräänlaista päiväkirjaa. Tämän ohjelman kautta pystyin siis viimeinkin laskemaan käytännössä, että kuinka monta elokuvaa vuodessa katson.

Ja nyt kun vuosi on kulunut, voin kertoa, että se luku on 551.

Joku voisi sanoa, että 551 elokuvaa vuodessa on ihan JÄRKYTTÄVÄ määrä, ja se on totta. 551 elokuvaa vuodessa tarkoittaa nimittäin sitä, että olen katsonut puolitoista elokuvaa joka ikinen päivä vuoden ajan.

Ennen kuin lähdetään tutkimaan tätä lukua lisää, herää tietenkin kysymys, että olenko tehnyt mitään muuta kuin katsonut elokuvia viimeisen vuoden aikana? Ja totta kai olen. Olen ollut suurimman osan vuodesta päivätöissä tehtaalla, ja kesällä kun en ollut tehtaalla töissä minä loin ja kirjoitin kaverin kanssa oman vitun tv-sarjan. Olen mennyt tämän vuoden aikana naimisiin. Olen ostanut tämän vuoden aikana rivitalokämpän, joka vaati noin 700 reissua Osuuspankkiin jossa homma ei hoitunut, ja kolme reissua Säästöpankkiin, jossa se hoitui heti. Olen reissannut ulkomailla, olen dokannut kuin viimeistä päivää ja olen siinä ohessa elänyt myös ihan normaalia elämää. Ja siinä normaalin elämän ohessa katsonut 551 elokuvaa.

Leikitään hetki, että jokainen näistä 551:stä elokuvasta olisi 90 minuuttia pitkä. Se tarkoittaisi sitä, että olen vuoden aikana katsonut elokuvia 49 590 minuuttia. Se tekisi yhteensä 826,5 tuntia, eli 34,4 päivää. Ja tämä luku pitää vain, jos kaikki elokuvat olisivat 90 minuuttia pitkiä, jota ne eivät tietenkään ole. Pisin elokuva jonka katsoin oli piristävä ja nauruhermoja kutkuttava holokaustidokkari Shoah, joka oli kestoltaan vain vajaat kymmenen tuntia. Jos sen sijaan kysytte, että mikä oli paras elokuva jonka tämän vuoden aikana katsoin, löisin teitä nyrkillä päähän ja sanoisin, että typerä kysymys vitun idiootti, koska paras elokuva oli tietysti Mad Max: Fury Road. Katsoin sen kuluneen vuoden aikana vain kolme kertaa.

Koska rakastan matematiikkaa ja minulla tuntuu olevan vapaa-aikaa, laskin sitten todellisen minuuttimäärän leffa kerrallaan. Ja lopputulos on 63 336 minuuttia. Se tekee 1055,6 tuntia, eli yhteensä 44 päivää. Käytin siis viime vuodesta 44 päivää elokuviin. Vertailun vuoksi, Apollo 11 –sukkulalla kesti 51 tuntia ja 49 minuuttia päästä kuuhun. Näin ollen sinä aikana kun minä katsoin elokuvia, olisi kuuhun voitu lentää yli 20 kertaa.

Tässä vielä havainnollistamisen nimessä 551 X-kirjainta

44 päivää vuodesta pelkkää non-stop elokuvaa. Ja siis tähän tosiaan kuuluu vain elokuvat, sillä olen vuoden aikana katsonut myös tv-sarjoja. Niistä minulla ei ole olemassa tarkkaa listaa, mutta tiedän, että olen vuoden sisällä katsonut mm. Kolme kautta Dexteriä, kolme kautta Shieldiä, kauden Game of Thronesia, kauden The Knickiä, kauden Daredeviliä, kauden F is For Familyä, The Jinxin, kaikki Sherlockit, kauden Housea, kauden Rick & Mortyä, muutaman kauden Family Guyta, Simpsoneita ja South Parkia, kaikki kaudet Last Week Tonight with John Oliveria, kaikki kaudet Mr. Showta, umpipaskan True Detectiven kakkoskauden, Making a Murdererin, Wet Hot American Summer: The First Day of Campin, Cosmos: A Spacetime Odysseyn, jonkun dinosaurusdokumenttisarjan, kauden American Horror Storyä, Officet, Police Squadin, Studio Julmahuvin, kauden Walking Deadia sekä animesarja Wolf's Rainin puoleenväliin, jonka jälkeen oli pakko luovuttaaa, koska se sarja ei vain jumalauta koskaan lähtenyt käyntiin.

Joten siinä se on. 551 elokuvaa ja iso kasa tv-sarjoja. Mitä te olette tehneet elämällänne viimeisen vuoden aikana?

(Ja tässä vielä linkki listaan kaikista elokuvista jotka vuoden aikana katsoin, sekä muutama arvostelu)