Mahtava jänis ja ilkeä noita

17.07.2019

Luin kokoelman Grimmin veljesten satuja ja päätin niiden innoittamana luoda oman opettavaisen sadun lapsille.

Mahtava jänis hyppi polun poikki metsään eikä katsonut oikealle eikä vasemmalle polkua ylittäessään. Ilkeä noita näki tämän eikä voinut sietää jäniksen röyhkeää polunylitystapaa, joten hän huusi jänikselle "Tule tänne mahtava jänis, niin teen sinusta rikkaan". Mahtava jänis tunsi ilkeän noidan ja tiesi, ettei noitaan saisi luottaa, mutta hän päätti kuitenkin kuunnella noidan ehdotuksen.

"Mikäli tuot minulle valtakunnan kuninkaan kolmen pojan päät, saat kuusisataa kultakolikkoa ja ikuisen onnen". Mahtava jänis ei nähnyt tarjouksessa mitään epäilyttävää, joten hän sanoi "Näin teen, sen lupaan" ja loikki kohti kuninkaan palatsia.

Palatsissa jänis hiipi kuninkaan poikien huoneeseen, jossa sahasi yksi kerrallaan poikien päät irti. Kuningas sattui kulkemaan lastenhuoneen oven poikki ja näki mahtavan jäniksen työn touhussa, joten hän rynni huoneeseen ja huusi "Lopeta, lopeta, poikani kuolevat jos et lopeta", johon jänis sanoi "Kaikki meistä kuolevat" ja leikkasi kuninkaankin pään irti.

Mahtava jänis keitti kuninkaan kasvot irti kallosta ja pisti yhä kuuman kasvoihon omien kasvojensa päälle. Hän loikki poikien päät mukanaan takaisin ilkeän noidan luokse. Noita ei nähnyt jänistä kasvojen takaa ja luuli kuninkaan hyppivän hänen luokseen mukanaan omien poikiensa päät. Ilkeä noita heittäytyi kuningasta esittävän jäniksen jalkoihin rukoillen. "Anna anteeksi kuningas, mahtava jänis leikkasi päät irti omasta tahdostaan ja nyt luulet minun lähettäneen hänet luoksesi, koska halusin opettaa jäniksen ylittämään polun oikein. Pyydän armoa!"

Mahtava jänis otti kuninkaan kasvot päänsä yltä pois ja sanoi "Pienestä tähkästä voi kasvaa iso maissin orsi, senkin likainen huora" ja söi ilkeän noidan, potki kuninkaan lasten päät ojaan ja loikki takaisin metsään katsomatta oikealle ja vasemmalle polkua ylittäessään. Tarinan opetus on, naisiin ei voi luottaa.

LOPPU

Ehkä jälkisanoina haluan vain mainita, että Grimmin sadut ovat vittu outoja. Mikäli joku Disneyllä on kuitenkin kiinnostunut adaptoimaan tämän tarinan, olen valmis neuvotteluihin ja muuttamaan mielipiteeni Grimmin saduista, kunhan vain rahoista päästään sopuun.