Muutama kätevä sähkönsäästövinkki (niille jotka eivät halua rajoittaa aikaansa Playstation 5:n kanssa)

25.08.2022

Olette saattaneet huomata, että viime aikoina uutisissa on puhuttu paljon sähkönsäästämisestä ja varsinkin tulevasta talvesta, jolloin sähkön kulutusta on pakko rajoittaa tavalla tai toisella. Mutta jos omistatte Playstation 5:n, ymmärrän täysin, jos ette ole huomanneet. Ymmärrän täysin, ettei teillä ole aikaa mihinkään muuhun kuin PS5:een. Ympäröivä maailma ja sen tapahtumat eivät kiinnosta teitä. Ymmärrän täysin.

Syy miksi sähköä pitää säästää liittyy johonkin ulkomailla tapahtuvaan juttuun. Joku teki jossain jotain, mutta koska se joku jossain ei liity mitenkään Skull & Bonesiin tai God of War Ragnarökiin, ei sen pitäisi vaikuttaa teihin. Olen samaa mieltä kanssanne. Te ylpeät PS5-ihmiset kärsitte jo ihan tarpeeksi odottaessanne ikiomaa pleikkaria maailmanlaajuisen komponenttipulan aikana. Kaikki tietävät, että viimeisten vuosien suurin kärsimysnäytelmä oli tietenkin maailmanlaajuisen komponenttipulan aiheuttama viivästys Playstation 5:n jakeluun. Toiseksi suurin oli joku tauti ja kolmanneksi suurin on varmaan se joku mitä joku tekee jossain ulkomailla, jonka vuoksi sähköä pitäisi alkaa säästellä.

Onko reilua, että nyt kun on alettava harrastamaan sähkönsäästelyä, joutuisitte luopumaan kalliista PS5-ajastanne? Ei tietenkään ole! Joten tässä pieni lista asioista, joilla voitte säästää sähköä ilman, että säästätte sitä Playstation 5:n kautta.

KÄYTTÄKÄÄ VÄHEMMÄN LÄMMINTÄ VETTÄ

Helppo ja yksinkertainen vinkki. Jos pelaatte päivät pitkät Playstation 5:sta, niin lämmin suihku on varmasti viimeinen asia, jota kaipaatte. Suihkut ylipäätään ovat täysin turhia ja aikaa kuluttavia, sillä eihän Elden Ringissäkään käydä ihan koko ajan suihkussa.

JOS OMISTATTE SÄHKÖAUTON, LADATKAA SITÄ VÄHEMMÄN

Tai vielä parempi idea, myykää sähköauto kokonaan pois ja ostakaa sillä rahalla uusin Call of Duty!

OTTAKAA POIS SEINÄSTÄ TURHAT KODINKONEET

Tiskikonetta ette tarvitse, tiedän ettei teillä ole aikaa käyttää lautasia tai mukeja pleikkarin pelaamisen ohella. Jääkaappi ja pakastin ovat myös turhia, varsinkin talvipakkasilla, kun voitte pitää ruokia takapihalla tai parvekkeella. En myöskään tiedä mitä teette pyykinpesukoneella, leivänpaahtimella, kahvinkeittimellä, mikrolla tai hellalla. Kaikki tietävät, että ainoa hyödyllinen kodinkone on televisio ja siihen liitetty PS5.

VÄHENTÄKÄÄ SÄHKÖLÄMMITYSTÄ

Yksinkertainen vinkki kaikille, jotka käyttävät sähkölämmitystä. Pukeutukaa lämpimästi ja vähentäkää patterien tehoa. Tai sitten pukeudutte todella lämpimästi ja sammutatte kaikki patterit. Tosin siinä tilanteessa kannattaa pukea myös PS5 lämpimästi, ettei pikkuinen vain palellu. Pistäkää pyyhettä tai villapaitaa koneen ympärille. Ehkä voisitte käydä pelin latautuessa vähän hönkimässä lämmintä hengitysilmaa koneeseen. Koskettakaa välillä myös pleikkaria, halatkaa sitä lämpimäksi. Ehkä voisitte jopa kuiskailla pleikkarille helpottavia asioita kuten "ei hätää, ei mitään hätää pikku rakas" tai "isi rakastaa sinua, kyllä se siitä".

Niin ja pukekaa myös vaimo ja lapsi lämpimästi, jos sammutatte kaikki patterit.

LUOPUKAA HEHKULAMPUISTA JA SIIRTYKÄÄ LEDILAMPPUIHIN

Ledit kuluttavat vähemmän sähköä kuin hehkulamput, joten tämä on yksinkertainen tapa säästää sähkössä.

LUOPUKAA MYÖS LEDILAMPUISTA

Vielä yksinkertaisempi tapa on luopua sekä hehkulampuista että ledilampuista ja elää vain Playstation 5:n tarjoamassa lämpimässä valossa. Mikäli tämä jatkuva pimeys on vaimolle ja lapselle ongelma, voitte muistuttaa heitä siitä, miten evoluutio toimii. Jos Playstation pelit kuten Skyrim ovat opettaneet meille mitään, niin sen, että ihmiset jotka elävät pimeässä vuosikausia oppivat näkemään siellä. Silmät muuttuvat pikkuhiljaa valkoisiksi, iho roikkuvaksi ja siniseksi ja yhtäkkiä näkökyky pimeässä on loistava. Kiitos sähkönsäästely ja Playstation 5, aiheutitte juuri seuraavan askeleen ihmiskunnan evoluutiossa!

LUOPUKAA KAIKISTA TURHISTA KONEISTA, JOTKA VAATIVAT AKUN LATAAMISTA

Modernin maailman suurin vitsaus on kännykkä, joten viimeinkin voitte hyvällä omallatunnolla luopua siitä. Ei tarvitse potea enää yhtään huonoa omaatuntoa kun viettää liikaa aikaa kännykällä. Eikä ole edes mahdollista potea huonoa omaatuntoa siitä, että viettää liikaa aikaa Playstation vitosen kanssa, koska ei ole mahdollista viettää liikaa aikaa Playstation vitosen kanssa.

Muita turhia akkuja kuluttavia koneita ovat mm. varsi-imurit, uniapnealaitteet ja tahdistimet. Heittäkää nämä turhat mukavuudet suoraan roskakoriin!

LUOPUKAA YSTÄVISTÄ

Ystävät kuluttavat sähköä enemmän kuin mikään muu ihmisryhmä maailmassa, ette tarvitse niitä. Ainoa ystävä jonka tarvitsette on Playstation 5.

LUOPUKAA PAIKASTANNE YHTEISKUNNASSA

Koska ette halua poistua PS5:n luota, ei ole mitään tarvetta esittää olevansa osa yhteiskuntaa. Lopettakaa työt, lopettakaa verojen maksu, lopettakaa sosiaaliturva, ilmoittakaa kirkolle ettette enää ole ja kadotkaa Playstation 5:n turvaan kotiinne. Häviämällä näin maailman silmistä saatte huomattavasti enemmän pelaamisaikaa ja säästätte käsittämättömän paljon sähköä.

LUOPUKAA RUUMIINTOIMINNOISTA

Vessassa ramppaaminen vaatii ihan liikaa uhrauksia peliajasta ja kuluttaa sähköä, luopukaa siitä heti! Syöminen ja juominen vie myös liikaa aikaa ja liikaa sähköä, älkää tehkö enää sitäkään! Mutta kaikista kauhein sähkösyöppö maailmassa on nukkuminen! Luopukaa siitä välittömästi! Kukaan ei ole koskaan onnistuneesti pelannut läpi The Last of Us Part 2:sta nukkuessaan.

LUOPUKAA PERHEESTÄ?

En voi käskeä teitä luopumaan perheestänne, sillä se on jokaisen PS5:n omistajan oma valinta. Mutta kehotan teitä kysymään itseltänne, että tarvitsetteko perhettä pelataksenne pleikkaria? Tuoko perhe mitään lisää pelaamiseenne? Ja yli kaiken, säästättekö sähköä luopumalla perheestänne?

Katsokaa vaimoanne ja poikaanne silmiin. Näettekö siellä pyyteetöntä rakkautta? Näettekö siellä aviomiestä kaipaavan elämäsi rakkauden tai isää kaipaavan pienen ihmeen? Vai näettekö siellä yhteiskunnan jäsenen, jolla on sosiaaliturva ja joka käy vessassa ja syö ja juo ja nukkuu ja maksaa veroja ja kuluttaa sähköä?

En voi kertoa teille mitä pitää tehdä. Mutta uskon, että tiedätte mitä pitää tehdä.

LUOPUKAA SAUNAN SUIHKUTILAN LATTIALÄMMITYKSESTÄ

Totta puhuen tästä mukavuudesta kannattaa luopua ehkä jopa ennen perheestä luopumista.