Neiti Etsivä ja kirvelevän pissan arvoitus

14.04.2017

Tämä voi tulla teille blogini lukijoille täytenä yllätyksenä, mutta viimeiset kuusi kuukautta olen työstänyt kirjaa. Kirjan nimi on Neiti Etsivä ja kirvelevän pissan arvoitus, ja se kertoo Neiti Etsivästä, joka etsii syytä kirvelevälle pissalleen. Tässä muutama valikoitu ote kirjasta, olkaa hyvä:

Paula Drew tiesi heti, että jotain oli pielessä, kun hän istahti vessanpöntölle pissalle.

"Tämä ei tunnu normaalilta" hän mutisi itsekseen. Pissa kirveli oudosti. Mistä se johtui, hän mietti. Oliko kyse jostain vakavasta sairaudesta, vai liittyikö pissan kirvely mahdollisesti yksisarvisen salaisuuteen, jonka hän oli juuri edellisenä viikkona paljastanut? Tai ehkä kyseessä oli ilkeän Herra Mortimerin kosto vankilasta käsin? Paula ei tiennyt, mutta hän tiesi, että pissaaminen tuntui epämukavalta.

Kädet pestyään ja vessasta poistuttuaan Paula palasi alakertaan, jossa istahti upouudelle jääkylmälle marmorituolilleen pienessä kevyessä mekossaan, ja soitti parhaalle ystävälleen Bessille.

"Bess, kirveleekö sinun pissasi koskaan?" Paula kysyi huolissaan.

Bess oli pitkään hiljaa, kunnes hän sanoi mitä hän aina sanoi.

"Paula, sinulla taitaa olla uusi arvoitus käsissäsi".

Paula mietti, että kyllä, niin hänellä todellakin oli, samalla kun hän naputteli sormillaan jääkylmää marmoripenkkiä, jolla istui kevyesti pukeutuneena.

- - -

"Katso Bess, jalanjälki lumessa!" Paula huusi ja istahti lumihankeen ohuessa mekossaan.

"Niin todellakin on" Bess sanoi. "Näyttäisi olevan aikuisen miehen jalanjälki, ehkä kokoa 40", hän lisäsi. Bess tiesi kenkien koot hyvin.

Paula katsoi jalanjälkeä mietteliäänä. "Kengän jälki on painautunut lumeen kovasti, aivan kuin jäljen omistaja olisi juossut tästä kiireellä. Mutta miksi hänellä olisi kiire? Ja minne hän oli matkalla?"

Bess ja Paula katsoivat horisonttiin, johon jalanjäljet johtivat. Siellä oli pelottavan näköinen vanha kartano.

"Totta kai" Bess sanoi kylmästi. "Ainahan mysteeriset jalanjäljet johtavat pelottavaan taloon".

Paula naurahti. "Älä pelkää Bess, meillä ei ole mitään muuta pelättävää kuin pelko itse. Tule, luulen että kirvelevän pissan arvoitus ratkeaa tuossa talossa", Paula sanoi, ja alkoi raahata itseään kohti taloa yhä lumessa istuen, tosi ohueen punaiseen mekkoon pukeutuneena.

- - -

Paula seisoi liitutaulun edessä olohuoneessaan ja valmistautui esitelmäänsä. Bess ja Georgia istuivat hiljaa, esitystä odottaen.

Paula kääntyi heitä kohti ja aloitti.

"Kuten tiedätte, kirvelevän pissani alkuperän syy ei ole vieläkään selvinnyt. Johtolangat ovat vieneet meidät kosteaan autiotaloon, jossa nukuimme sillä märällä sohvalla, sekä hylättyyn huvipuistoon, jossa nukuimme siinä märässä lammikossa. Viimeisin johtolanka vei meidät sairaalaan, jossa yritimme parantaa kirvelevän pissani altistamalla minut lukuisille muille tulehduksille. Muistatte varmasti, vai mitä" Paula sanoi, samalla kun hänen silmästä karkasi yksi yksinäinen veripisara. Bess ja Georgia nyökkäsivät.

Georgia nosti käden pystyyn. "Paula, minulla olisi yksi kysymys."

Paula nyökkäsi ja antoi luvan puhua.

"Mietin vain, että… Mistä sinä sait tämän tosi kylmän marmoripenkin jolla istun. Koska tämä on tosi siisti, vaikkakin tosi kylmä."

Paula punastui. "Noh, sain sen eräältä pojalta, joka osti sen minulle syntymäpäivälahjaksi".

Bess ja Georgia kikattivat vähän. Pojat olivat kaikkien mielestä kivoja.

Paula vakavoitui. "Takaisin itse asiaan. Sieltä sairaalasta löysimme sen arvokkaan kultakellon. Ja katsokaas tätä!"

Paula toi selkänsä takaa esiin kuvan Riverdalen pormestarista. Pormestarista, jolla oli ranteessa juuri se sama kello.

"Uskomatonta" Bess häkeltyneesti mutisi.

"Tarkoittaako tämä…" Georgia aloitti, mutta Paula keskeytti hänet.

"Kyllä, Georgia. Pormestarimme on nyt pääepäilty, ja ainoa tapa selvittää totuus hänestä ja kirvelevän pissani arvoituksesta on sukeltaa alipukeutuneena vanhaan louhokseen".

Kaikki olivat hetken hiljaa.

"Tiesin, että sanoisit noin" Bess kylmästi totesi.

- - -

Saako Neiti Etsivä koskaan ratkaisua kirvelevälle pissalleen vai jääkö se mysteeriksi? Entä loppuuko pissan kirvely, kun Neiti Etsivä sukeltaa jääkylmään louhokseen etsimään johtolankoja ihan liian kevyesti pukeutuneena? Tämä kaikki ja paljon muuta selviää, kun Neiti Etsivä ja kirvelevän pissan arvoitus julkaistaan, joka tapahtuu heti kun yksi pienen pieni tekijänoikeusjuttu on saatu ratkaistua.