Resepti: Spaghetti Bolognese

26.06.2024

Spaghetti Bolognesen ainekset (1-4 hengelle)

Sipulia

Valkosipulinkynsiä

400 g jauhelihaa

Tomaattimurskaa

Tomaattipyreetä

Vettä

Kuivattua basilikaa

Sokeria

Rouhittua mustapippuria

Valmistus

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Googleta mitä hienontaminen tarkoittaa. Se tarkoittaa pilkkomista. Pyöritä hetki silmiäsi ja ihmettele, että miksei reseptissä sitten sanottu niin? Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla.

4. Pistä vesi kiehumaan.

5. Lisää pannulle jauheliha ja paista se. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre. Lisää mukaan myös hyppysellinen sokeria, kourallinen kuivattua basilikaa ja maustemitallinen rouhittua mustapippuria.

6. Älä edes yritä miettiä mitä hyppysellinen tai maustemitallinen tarkoittavat ja pähkäile ensin, että miten kourallinen määritellään. Pitääkö kouran olla täysi vai pitääkö siellä olla vain kouran pohjan täydeltä kuivattua basilikaa? Hermostu. Huuda ääneen, että miksei reseptissä voida sanoa vain määriä!? Juuri tätä varten grammat ja kilot on keksitty! Täytä puoli kouraa basilikalla, sitten tuplaa määrä. Ja sitten vielä kerran tuplaa määrä. Mieluummin liikaa kuin liian vähän, kuten vanha kansa sanoo. Lisää basilika pannulle.

7. Vilkaise sivusilmällä viitoskohdan uhkaavaa hyppysellinen -sanaa ja päätä delegoida ongelma sinua viisaammille heti kun ehdit.

8. Vesi kiehuu, lisää pasta.

9. "Lisää jauhelihaan maustemitallinen rouhittua mustapippuria ja hyppysellinen sokeria". Huuda, että mitä vittua nämä sanat tarkoittavat!? Miksei reseptissä voi vain olla määriä!? Haista reseptikirja hyppysellisen verran paskaa!

10. Soita vaimolle ja kysy, että mitäköhän vittua hyppysellinen muka tarkoittaa? Vaimo sanoo, että se on määrä, joka mahtuu etusormen, keskisormen ja peukalon väliin. Huokaise helpotuksesta. Kiitä vaimoa, tämä ohje varmasti riittää.

11. Sokeria ei jää sormien väliin kuin yksi muru, koska se ei ole tarpeen kiinteää pysyäkseen sormien välissä. Koita miettiä helpompaa ratkaisua ongelmaan. Kastele vähän sokeria ja koita kiinteyttää sitä. Sekään ei riitä, sokerivesi liukenee pois sormien välistä.

12. Soita yliopistolle ja vaadi saada puhua professorille, ihan kenelle tahansa professorille. Professori kuuntelee ongelmasi ja lupaa palata asiaan niin pian kuin mahdollista, hän pistää parhaat tiedemiehensä asialle.

13. Ota pasta pois liedeltä.

14. Jauheliha ja tomaattimurska savuavat jo pelottavasti, mutta ole kärsivällinen ja odota puhelua yliopistolta. Sinne on saatava hyppysellinen sokeria ja maustemitallinen rouhittua mustapippuria tai resepti ei ole valmistettu oikein. On tärkeää tehdä asiat oikein, sitä varten ohjeet ovat olemassa.

15. Professori soittaa sinulle takaisin. Hänen kemistinsä eivät onnistuneet saamaan etusormen, keskisormen ja peukalon väliin kuin yhden murun sokeria. Seuraavaksi he aikovat kastella sokeria ja yrittää sillä tavoin kiinteyttää sitä. Huuda professorille, ettei tieteestä ollut taaskaan mitään apua! Lyö luurit.

16. Kaiva laatikoista maustemitat ja tutki niitä. Suurin on desin kokoinen, pienin teelusikallinen. Kaikkien kyljessä lukee maustemitta. Itke hetki vahvasti savuavan jauhelihan yllä.

17. Lopeta itku ja juokse eteiseen lyömään ulvova palohälytin pois katosta. Huuda hälyttimelle, ettei täällä ole tulipaloa! Täällä tehdään ruokaa ohjeiden mukaan!

18. Professori soittaa taas takaisin ja kertoo kokeilleensa kemiallista reaktiota, jolloin sokeriin lisättiin ainetta, joka kiinteytti kaikki sokerinmurut toisiinsa kiinni siten, että koko kilon pystyi nostamaan etusormen, keskisormen ja peukalon avulla paketista pois yhtenä kappaleena. Näin ollen tieteen näkökulmasta hyppysellinen sokeria on joko yksi muru sokeria, kilo sokeria tai mahdollisesti jotain siltä väliltä.

19. Heitä pannulle vaikka kilo sokeria, ei kiinnosta.

20. Valitse summanmutikassa joku maustemitoista ja lisää sen verran rouhittua mustapippuria. Mitä vitun väliä.

21. Kaada sekaan vähän maitoa tai ruokakermaakin. Ei niitä reseptissä mainittu mutta ainahan niitä ruokaan pistetään. Vitut, heitä kananmuniakin sekaan. Heitä kananmunien pahvikannetkin sinne. Heitä kihlasormus, lasinsiruja ja vähän tukkaa mukaan myös. Sekoita hyvin.

22. Siivoa keittiö. Heitä ruoat roskiin. Pese astiat. Käy kaupassa hakemassa uudet ainekset ja aloita alusta, tällä kertaa valmistautuen siihen mitä on edessä.

23. Sen sijaan että kuorit ja hienonnat sipulit, PILKO ne. Kuullota ne. Keitä vesi. Kun vesi kiehuu, lisää pasta. Paista jauheliha. Lisää joukkoon kourallisen sijaan RUOKALUSIKALLINEN kuivattua basilikaa. Sekoita mukaan myös maustemitallisen sijaan RUOKALUSIKALLINEN rouhittua mustapippuria ja hyppysellisen sijaan RUOKALUSIKALLINEN sokeria. Ruoka muistuttaa huomattavasti enemmän jauhelihaa ja voit olla tyytyväinen itseesi. Vaihtamalla muutaman mitään tarkoittamattoman sanan ihan oikeaan mittayksikköön, olet pelastanut päivän ruoan. Olet eräänlainen keittiöiden sankari eikä mikään yksittäinen turha sana voi enää koskaan voittaa sinua.

24. Kun jauheliha on paistunut, lisää sekaan loraus vettä.

25. Loraus! LORAUS! Revi hella irti seinästä alkukantaisella raivolla ja nosta se pääsi ylle. Juokse hella ylhäällä huoneen toiselle puolelle ja heitä se kiviseinän läpi pihalle. Huuda perään raivosta niin kovaa, että kaikki taloyhtiön ikkunat särkyvät ja linnut räjähtävät taivaalla.

26. Kuori ja hienonna reseptikirja.