Sen ääni tuli takapihalta: Lohjalaisen rivitalon takapihalle laskeutui lintu – ”Uskoisin että se oli varis”

18.08.2016

Eilen illalla ystäväni Anne linkkasi minulle Ilta-sanomien uutisen. Kyseessä oli ehkä vähän liiankin kattava ja todella turha uutinen siitä, kuinka pariskunta oli harrastanut seksiä puskan takana. Silminnäkijä Mikko oli jäänyt kuvaamaan aktia puskan toiselle puolelle ja ottanut sitten lehteen yhteyttä.

Ensinnäkin, miksi Mikko olisi jäänyt kuvaamaan aktia puskan taakse? Koska mielestäni tämän uutisen oikea uutinen ei ole se, että joku pani toista nurmikolla, vaan se, että joku meni puskaan kuvaamaan toisia panemassa nurmikolla.

Toisekseen, uutinen on oikeasti TODELLA kattava. Se on helposti yksi kattavimmista turhista uutisista jonka olen koskaan lukenut ja suosittelen sitä lämmöllä. Se sisältää mm. seuraavia helmiä:

Olen jo vuosia toivonut, että suomessa tehtäisiin enemmän tutkivaa journalismia, mutta tämä ei varsinaisesti ollut se uutinen johon sitä olisi pitänyt soveltaa. Itse en tiedä miksi Mikko teki mitä teki, miksi yksinkertaisesta tarinasta on pitänyt kirjoittaa essee, miksi poliisille piti soittaa ja kysyä että onko asialle tehty mitään ja miksi "rikospaikka" piti kuvata niin tarkkaan. Esimerkiksi, en tiedä mitä tekemistä tuolla ylläolevalla marjapuskalla oli tapauksen kanssa? Oliko nuoripari nähnyt kypsät marjat ja syöneet yhdet, jonka jälkeen päättivät panna toisiaan puskan takana? Vai oliko Mikko puskassa runkatessaan syönyt yhden marjan nälkäänsä ja kertonut Ilta-Sanomille, että kannattaa ottaa niistäkin kuva, ne oli tosi hyviä juuri nyt.

Joka tapauksessa, tämän uutisen innoittamana haluan nyt julkaista oman uutiseni.

Sen ääni tuli takapihalta: Lohjalaisen rivitalon takapihalle laskeutui lintu – "Uskoisin että se oli varis"

Lohjalaisen rivitalon takapiha, johon kutsumaton vieras laskeutui.

LOHJALAINEN Santeri havahtui keskiviikkona iltapäivällä voileipää voidellessaan tuntemattomaan ääneen takapihaltaan.

-Voitelin siinä leipää kun havahduin siihen, että takapihalta kuului lintumainen ääni, hän kuvailee.

Santeri ei tutkinut asiaa enempää, koska uskoi kuulleensa väärin.

Istuessaan alas pöydän ääreen syömään lämpimiä ruisleipiään, Santeri kuitenkin näki silmästä silmään äänen aiheuttajan. Se oli musta lintu, joka istui hänen aidallaan.

-Ajattelin ensin, että onko kysymyksessä pila, mutta ihan oikea lintu se oli, Santeri toteaa.

-En ollut uskoa sitä, miten vähän reaktioita se kaikissa ohikulkijoissa ja naapureissa herätti. Tuo lintu vain istui aidalla eikä osoittanut minkäänlaisia merkkejä aggressiosta.

Uusimpien tutkimuksien mukaan linnut ovat miljoonien vuosien saatossa kehittyneet dinosauruksista.

-Jos aidallani olisi istunut velociraptor, en usko että olisin nyt kertomassa teille tarinaani. Onneksi kyseessä olikin vain lintu. Uskoisin että se oli varis.

"Onneksi kyseessä olikin vain lintu"

SANTERI yritti tämän jälkeen keskustella linnun kanssa siitä, miksi tämä oli päättänyt rikkoa hänen kotirauhaansa, mutta avatessaan takaoven, lintu lensi pois.

-Pelkurimainen teko, Santeri toteaa pettyneenä.

Hän kuvailee koko tilanteen olleen hämmentävä ja pelottava, mutta uskoo silti että pääsee siitä ajan kuluessa yli.

-Varasin psykoterapeutille ajan ensi perjantaille. Ja lauantaina urakoitsija tulee katsomaan voisiko koko takapihan sulkea kanaverkolla. En usko että kyseinen lintu toista kertaa ilmestyy pihalleni kutsumatta, mutta ei se haittaa pelata varman päälle ja turvautua.

Kysyttäessä mitä Santeri aikoo tehdä ellei kanaverkkosuunnitelma toimi, hän miettii hetken.

-No, olen asunut tässä rivitalossa vasta kolmatta viikkoa, mutta myyjä ei missään vaiheessa maininnut minulle, että takapihalleni saattaa vain yhtäkkiä ilmestyä lintu. Mikäli takapihaa ei saa suljettua, harkitsen vahvasti kauppojen perumista. Sen luulisi vielä olevan mahdollista.

Myöhemmin Santeri vielä osoitti toimittajalle paikan jossa lintu oli istunut, paikan johon se oli lentänyt sekä jostain syystä lähistöllä sijainneen kirsikkapuun.

Aita jolle lintu laskeutui. Aidassa on selvästi näkyvissä painaumajäljet.

Taivas jolle lintu lensi kun takaovi avattiin.

Lähistöllä sijaitseva kirsikkapuu, jonka kirsikat olivat jo vähän ylikypsiä.

HELSINGIN poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Timo Viipuri kertoo, ettei Lohjalaisen rivitalon takapihan tapauksesta ole tullut mitään poliisin tietoon.

-Yleisen elämänkokemuksen perusteella voisin sanoa, että linnut eivät ymmärrä tehneensä väärin, kun ne laskeutuvat ihmisten takapihoille, Viipuri toteaa.

-Se voi liittyä jotenkin siihen, että ne ovat vittu lintuja, hän lisää.