Suunnitelmasi näyttävät upeilta

24.08.2021

Vähän aikaa sitten kirjoitin blogitekstin, johon tarvitsin kuvan kahvikupista hakaristisymbolilla. En keksinyt miten kuvan tekisin (koska Photoshoppia en osaa käyttää), joten päätin lopulta suunnitella itselleni kahvikupin natsisymbolilla ja sitten ottaa siitä suunnitelmasta ruutukaappauksen. Käytin Vistaprinttiä, jonka kautta olen vuosien aikana suunnitellut milloin mitäkin. Olen mm. tehnyt erään työkaverini naamasta hiirimattoja, kalenterin jossa ei ole kuin Gary Buseyn kuvia sekä yllättävän monta juttua, joihin olen upottanut isäni perseen kuvia, tottakai.

Joten suunnittelin natsikahvikupin, otin kuvan ja poistuin Vistaprintin sivuilta.

Joitain päiviä myöhemmin sain sähköpostia. Tässä viesti:

Öööö suunnitelmani ei muuten näytä upealta, Vistaprint. Kahvikuppi hakaristillä ei ole upea. Itseasiassa se on upean vastakohta.

Tämän sähköpostin myötä mieleeni nousi kuitenkin ajatus siitä, että minkälainen ihminen minä itse oikein olen? Löysin kuitenkin vahingossa tavan, jolla sain yrityksen kutsumaan suunnitelmiani upeiksi. Olisinko ihminen, joka hyväksikäyttäisi uutta löytöään ja lähettäisi toinen toistaan mauttomampia ja lapsellisempia suunnitelmia Vistaprintille ja nauraisi sitten räkäisesti päälle, kun saa takaisin hulvattomia sähköposteja niistä?

Olisinko oikeasti muka ihminen, joka saisi suurta nautintoa sähköposteja lähettävän botin kiusaamisesta? Olisinko oikeasti valmis käyttämään aikaa ja vaivaa vain, jotta saisin pelkästään itseäni viihdyttäviä sähköposteja?

Ei, en usko, että voisin koskaan sortua niin alas. En voisi koskaan sortua tekemään mauttomia ja lapsellisia vitsejä yrityksen sähköpostijärjestelmän kustannuksella. Ei minulla ole yhtään ylimääräistä aikaa, jota käyttää turhaan pelleilyyn kuten Vistaprintin kiusaamiseen. Ei. En voisi koskaan tehdä niin.

Pienen lapsen isänä minun tehtäväni on olla esimerkki kypsästä ja vastuullisesta aikuisesta.

Joten turhan pelleilyn sijaan minä kasvan ihmisenä ja sanoudun täysin irti lapsellisesta sähköpostijärjestelmän kiusaamisesta. Koska mitä hyötyä siitä muka olisi kenellekään?

Tai no… Ainoa hyöty, jonka nopeasti ajatellen keksin olisi ehkä se, että jos minä teoreettisesti suunnittelisin lapsellisia ja mauttomia suunnitelmia, joita Vistaprint sitten kutsuisi upeiksi suunnitelmiksi, he saattaisivat herätä siihen mitä olen tekemässä ja vaihtavat sähköpostibotin viestien sisällön joksikin muuksi. Mutta ei siitäkään olisi luultavasti mitään apua, koska jos olisin aikuinen mies, joka kiusaa botteja omaksi huvikseen, löytäisin kuitenkin tavan saada nautintoa näistä uusistakin viesteistä.

Joten onneksi olen kypsä, vastuullinen ja järkevä aikuinen mies, joka ei ikinä sortuisi sen kaltaiseen pelleilyyn.