Teoriani Lentoturmatutkinta -tv-sarjasta

15.12.2019

Minulla ei näy kotona yksikään tv-kanava, koska en ole jaksanut kytkeä sitä seinästä tulevaa kaapelia television takana olevaan koloon. Tästä voi päätellä kuinka paljon minua kiinnostaa katsoa suomalaisten tv-kanavien tarjontaa. Näin on ollut jo vuosia, siitä asti kun muutimme vaimoni kanssa rivitaloomme kesällä 2016. Joten en tiedä mitenkään erityisemmin hyvin mitä kaikkea televisiosta tulee tai kuinka monta mainoskatkoa 22 minuuttia kestävään jaksoon pystytään nykyään änkeämään. Uskoisin että seitsemän, mutta luultavasti vain vaivaiset kuusi.

Tästä syystä en näe televisiota muuten kuin kyläillessä. Ja siitä päästäänkin itse aiheeseen. Oikeastaan joka ikinen kerta kun käyn anoppilassa kylässä, tulee televisiosta jakso dokumenttisarja Lentoturmatutkintaa. Se on sarja, jossa käydään yksityiskohtaisesti läpi prosessi lentokoneen tuhoutumisesta ja sen syistä. Asiantuntijoita sekä paikalla olleita tutkijoita haastatellaan ja juurta jaksaen selvitetään, että mitä kyseisen onnettomuuden kanssa on tapahtunut.

Olen nyt vuosien ajan aina anoppilassa käydessäni nähnyt sarjaa ja pieni kalvava epäilys alkoi jo viime vuonna kasvaa mielessäni. Miten on mahdollista, että joka ikinen kerta kun käyn kyläilemässä siellä, on uusi lentokone tippunut taivaalta ja 200-300 ihmistä taas kuollut? Ja minä käyn siellä kylässä usein. Eihän järkyttävän tuhoisia lento-onnettomuuksia tapahdu kuin vain muutaman vuoden välein? Eikö lentämisen pitänyt olla ainakin tilastollisesti se turvallisin matkustamisen muoto?

Joten eräänä pimeänä aamuna töissä aamukahvia juodessani päätin tarkastaa asian. Sain selville, että Lentoturmatutkintoja on tehty 20 tuotantokautta ja yli 200 jaksoa.

Tämä oli se hetki, kun kahvikuppi tippui kädestäni.

YLI 200 JAKSOA!? 20 TUOTANTOKAUTTA!? MITEN!?

Olen nyt miettinyt tätä jo viikkoja ja tullut johtopäätökseen. Synkkään, ikävään ja todella pelottavaan johtopäätökseen.

Uskon, että lentoturmatutkijat yhdessä Lentoturmatukinta -tv-sarjan kanssa tiputtavat lentokoneita taivaalta vain, jotta voivat sitten tehdä niistä jaksoja.

Tiedän, teoriani kuulostaa villiltä. Mutta miettikää sitä. Kuka on aina paikalla ensimmäisenä, kun lentokone tippuu? Lentoturmatutkijat. Kun etsitään syyllisiä lentokonerikokseen, kuka toimii syyttäjänä? Lentoturmatutkijat! Kuka päättää kuka on syyllinen? Lentoturmatutkijat! Kuka saa lentoturmatutkijat näyttämään viattomilta? Lentoturmatukijat tv-sarja! Lentoturmatutkijat näin ollen toimivat vähän niin kuin rikoslaboratoriossa toimiva sarjamurhaaja Dexter toimii. Molemmilla on aina syy olla rikospaikalla ja siellä ollessa molempien on helppo peitellä omia jälkiään ja syyttää muita.

Olen silloin tällöin lentokoneen lähtöä odotellessani miettinyt, että mikä olisi pahin juttu minkä ikkunasta voisi juuri ennen nousua nähdä. Liekkejä moottorissa tai irtonaisia ruuveja siivessä olisi aika paha. Mutta nyt uskon, että pahin juttu minkä voisin nähdä, on kiitotien reunalla seisova Lentoturmatutkintojen b-ryhmä, joka kuvaa lentokoneen nousua arkistomateriaalia varten. Siinä vaiheessa kannattaa varmaan yrittää hypätä ulos liikkuvasta koneesta niin nopeasti kuin vain suinkin pystyy. Tai sitten vain toivoa, että kyseessä on joku Joulun erikoisjakso, jossa Lentoturmatutkijat seuraavat lento-onnettomuusihmettä, missä kukaan ei kuollut.

En tiedä miten todistaa teoriani oikeaksi. En edes tiedä sataprosenttisen varmasti, että olen oikeassa. Mutta minulla on kyllä tapana olla aina oikeassa, joten miksi olisin nyt väärässä? Ei, tiedän että olen oikeassa, olen varma siitä. Olen varma, että Lentoturmatutkinta on vastuussa Teneriffan melkein 600 ihmistä vaatineesta onnettomuudesta. Olen varma, että Lentoturmatutkinta tietää missä Malaysian Airlinesin lento 370 on. Olen varma, että 11.9.2001 Lentoturmatutkinnalla oli kiireinen päivä. Olen varma näistä asioista, koska mikä muu voisi selittää 20 tuotantokautta ja yli 200 jaksoa!

Uskonkin, että ainoa tapa voittaa Lentoturmatutkijat näiden omassa sairaassa pelissään, on lopettaa television katselu. Jos ei ole katsojia, ei sarjan tekeminen voi enää kannattaa ja näin ollen lentokoneiden alas ampuminen on turhaa. Joten vetäkää se kaapeli pois televisiostanne ja voitte sillä tavoin pelastaa tuhansittain ihmisiä, ehkä jopa itsenne. Levittäkää sanaa ihmiset! Tämä kauhu pitää saada lopetettua!

PS. Jos rakas vaimo jos joskus satut lukemaan tämän blogin, niin tässä on taas uusi hyvä syy miksi en laita sitä kaapelia kiinni sinne television taakse, vaikka siitä aika usein minua muistutatkin. Kyse ei ole minun laiskuudesta vaan yhteiskunnan edusta. Ei kestä.

PPS. Ja ei, ei rakas vaimo, en kirjoittanut tätä blogia vain, jotta minun ei tarvitsisi kytkeä sitä kaapelia kiinni televisioon. Kirjoitin tämän, koska olen varma, että Lentoturmatutkinta järjestää lento-onnettomuuksia. Se, että se kaapeli pitäisi onkia sieltä seinän sisästä ja sitten vielä pistää jotenkin kiinni maailman painavimman television taakse ja sitten jotenkin saada se hakemaan ne kanavat, ei ole se syy, miksen ole vieläkään tehnyt sitä. Ainoa syy on se, että en halua ihmisten kuolevan lento-onnettomuuksissa. Olen pahoillani, mutta en voi antaa ihmisten kuolla sinun televisionkatseluhalujesi vuoksi! En yksinkertaisesti suostu siihen!

PPPS. Luuletko oikeasti, rakas vaimo, että kirjoittaisin tämän koko blogitekstin vain, jotta minun ei tarvitsisi siirtää tosi painavaa televisiotamme? Luuletko, että olisin niin ahkera, vain jotta voisin olla niin laiska? Luuletko?

PPPPS. Hyvä on, teen sen ensi viikolla. Ehkä.