Vinkkejä meteorologiaan

16.05.2018

Hei kaikki blogini lukijat. Kuten monet teistä jo tietävät, olen ammatiltani tehdastyöntekijä, mutta todellinen intohimoni sijaitsee meteorologia parissa. Minulle onni on tietää, että mitä lähipäivinä on tiedossa kelien suhteen.

Huomatkaa kuinka käytin sanaa "tietää" enkä sanaa "ennustaa". Koska meteorologiassa, siis todellisessa meteorologiassa, ei ole kyse ennustamisesta vaan tietämisestä. Luuletteko te, että ammattilaiset tutkijat IlmaTIETEENlaitoksella ennustavat säätä? Ei. He tietävät säätä. Juuri siksi he tietävät, että tälläkin hetkellä Uudellamaalla ukkostaa. Minä en sitä ukkosta juuri nyt kirkkaalta auringonpaisteelta näe vaikka keskellä Uuttamaata asunkin, mutta se varmaan johtuu siitä, että kotikaupunkini Lohja on ukkoskatveessa. Minä luotan tieteilijöihin, en silmiini.

Vuosien säätietämisen myötä olen oppinut muutaman yksinkertaisen mutta helpon tavan tunnistaa tulevat sääilmiöt. Haluankin nyt jakaa tietoni kanssanne, koska olette minulle tärkeitä. Tiedän, että Ilmatieteen laitoksen tieteilijät käyttävät näitä samoja tieteellisiä metodeja sääilmiöitä tutkiessaan, joten pahoittelen jos astun nyt todellisten jättiläisten varpaille. Mutta minä uskon, että kansan tulee tietää meteorologian syvimmät salat. Joten tässä ne ovat, meteorologien todelliset keinot sään "ennustamiselle":


Jos isovarvasta kolottaa aamuisin, se tarkoittaa koleaa päivää.


Mikäli aamuerektio kestää yli minuutin, se ennakoi poutaa ja matalapainetta.


Jos aamuerektio kestää yli minuutin JA isovarvasta kolottaa samaan aikaan, tietää se raekuuroja ja aurinkoista keliä.


Jos makuuhuoneen palovaroittimen patterit alkavat olla lopussa, se kertoo golfvirran äkillisestä kylmenemisestä ja koleasta säästä.


Mikäli jäätiköt sulavat kasvihuoneilmiön seurauksena JA makuuhuoneen palovaroittimen patterit alkavat olla lopussa, se tarkoittaa golfvirran pysähtymistä ja koleaa keliä. Kannattaa pukeutua lämpimästi ulos mennessä.


Mikäli illalla Subilta tuleva Simpsonien uusinta on kausilta 2-10 , on tiedossa yöpakkasia.


Mikäli illalla Subilta tuleva Simpsonien uusinta on joltain muulta kuin kausilta 2-10 , on tiedossa yöpakkasia ja huono jakso Simpsoneita.


Jos HBO Nordic on kaatunut ja siihen ei tunnu saavan millään tavoin yhteyttä, se tarkoittaa että kyseessä on täysin normaali päivä kaikin puolin.


Mikäli kylmät ilmamassat puskevat kuivat kelit etelämpään samalla kun Venäjän yltä saapuva helleaalto kohtaa Suomen ylle pysähtyneen matalapaineen ja etana näyttää sarvet, tulee huomenna olemaan pouta.


Seuraavana vappuna on kylmää ja räntää.


Seuraavilla Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla on kylmää mutta ei lunta.


Jos kuka tahansa ihminen Suomessa onnistuu kusemaan soutuveneestä juhannuksena ilman että kuolee sitä tehdessään, on tiedossa superlämmin loppukesä.


Jos takapihan terassin alla elävä siili tunnistaa oman varjonsa helmikuussa, se tarkoittaa vielä kuutta viikkoa talvea. Jos siili taas tunnistaa oman varjonsa heinäkuussa, kesä katkeaa ja alkaa kuuden viikon talvi. Tästä syystä takapihan terassin alla elävästä siilistä kannattaa hankkiutua eroon.


Jos aamuerektio kestää yli minuutin, takapihan terassin alla elävä siili tunnistaa oman varjonsa ja kukaan ei huku juhannuksena, tarkoittaa se maapallon tuhoutumista ilmakehän räjähtäessä paradoksimaisesti kasaan oman tieteensä alla. Mantereet hukkuvat mereen, meret hukkuvat laavaan ja vappuna tulee silti räntää.