Virallisesti typerin Bond-hahmon nimi

Aah, typerät nimet. Mitä Bond-elokuvat olisivatkaan ilman typerästi nimettyjä hahmoja, joista lähes kaikki ovat naisia. Plenty O'Toolet, Xenia Onatoppit, Strawberry Fieldsit, Octopussyt ja Chew Meet ovat osa elokuvasarjan viehätystä, jostain syystä. Ehkä näiden elokuvien miesyleisö koostuu pelkästään niin vitun taukeista jätkistä, että heidän pitää tissien näkemisen lisäksi myös kuulla jotain seksikästä hahmoista. "Kun näin ensimmäisen kerran Xenia Onatoppin alusvaatteisillaan, en välittömästi tiennyt mikä oli hänen lemppari seksiasento. Mutta onneksi lähes heti hänen nimensä paljastettiin ja pystyin rauhoittumaan."

Joka tapauksessa, käydään ensin läpi typerimmän nimen palkinnosta kisanneet haastajat, vai pitäisikö sanoa perintöprinsessat, koska kaikki ovat edelleenkin naisia. Ja sitten paljastetaan se täysin päivänselvästi typerimmän niminen omaava hahmo joka Bond-elokuvissa on esiintynyt (tiedät sen kyllä heti, tässä kisassa on todella selvä voittaja, josta ei voi väitellä millään tavoin).

3. SIJA: CHRISTMAS JONES

Ainoa Bond-nainen, joka on nimetty tulevaisuudessa tapahtuvaa orgasmivitsiä varten, kun Pierce Brosnan sanoo seksin jälkeen "I thought Christmas only comes once a year". Miettiköhän ydinfyysikko Christmas Jones lapsena, että miksi hänet on nimetty joulun mukaan? Osasikohan hän aavistaa, että kyseessä oli yli 20-vuotta muhiva vitsi, joka heitetään hänelle tasan kerran? Opiskellessaan Harvardissa ydinfyysikkokurssilla ja päntätessään ydinfysiikankokeisiin keskellä yötä, katsoikohan Christmas Jones pimeästä ikkunasta omaa heijastustaan lukulampun valossa ja mietti, että liittyyköhän outo nimeni näihin järkyttävän kokoisiin silikonitisseihini jollain tavalla?

On suunnaton harmi, ettei vitsin keksinyt Christmas Jonesin isä päässyt paikalle todistamaan omaa vitsiään. Hän ei ikävä kyllä istunut makuuhuoneen nurkassa ja katsonut kun Pierce Brosnan painoi tytärtään ja malttamattomana vapissut paikallaan. "Kamoon tytär, tule nyt toisenkin kerran. Tule nyt niin tuo mies, jonka juuri tapasit, voi sanoa sen. Tule nyt niin elämäsi tarkoitus, se vitsi jonka keksin kun synnyit, voidaan viimein toteuttaa. Tule nyt jo…"

2. SIJA: PEACEFUL FOUNTAINS OF DESIRE (Suom. Tyyni Halunlähde)

Tämä on mitä tapahtuu, kun ideat kirjaimellisesti loppuvat. Ei kai kukaan voi ostaa edes etäisesti ajatusta siitä, että tämä olisi ihmisen nimi? Peaceful Fountains of Desire kuulostaa thaihieronnalta, ei thaihierojalta! Miten tämä nainen voi koskaan tehdä mitään modernissa yhteiskunnassa? Passin voi ainakin heti unohtaa, niitä ei jaeta suihkulähteille. Facebookiin ei voi myöskään tehdä tiliä ilman että se muuttuu automaattiseksi yrityksen tai nähtävyyden sivuiksi. Kavereille on myös ihan turha kertoa virallista nimeään, kukaan ei koskaan usko sitä kuitenkaan. Tai ehkä jos käyttää akronyymiä kavereiden kanssa, silloin voi ainakin yrittää esittää olevansa ihminen. "Ketkä kaikki haluu lisää siideriä? Ellu? Maria? PFOD?"

Miten tämä voi tapahtua? Miten vanhemmat voivat odottaa vauvaansa yhdeksän kuukautta luullen koko ajan sen olevan vesiputous? Miten he kuvittelevat vesiputouksen mahtuvan kohtuun? Miten he kuvittelevat vesiputouksen syntyvän munasolun ja siittiön kohtaamisesta? Miten he käyvät rakenneultrassa ja neuvolassa ilman, että ymmärtävät sen olevan ihminen eikä vesiputous? Miten he käyvät sairaalassa tutkimassa, että eihän vesiputous ole perätilassa eivätkä tajua mitä on tapahtumassa? Ja ihan yli kaiken, miten he synnyttävän lapsen, pitävät sitä sylissään, katsovat lasta sen kirkkaisiin viattomiin silmiin ja SILTI luulevat sen olevan vesiputous vielä ristiäisissä!?

Peaceful Fountains of Desire. Jeesus vittu. Todella vaikea kuvitella, että tästä voi päästä huonommaksi. Mutta sitä varten meillä on Moonraker.

SUVEREENI VOITTAJA: HOLLY GOODHEAD

Kiistaton voittaja, onneksi olkoon Tohtori Holly Goodhead. Voitit juuri Virallisesti Typerimmän Bond-hahmon Nimen -pokaalin. Palkinnoksi saat elää elämäsi Tohtori Holly Goodheadina ja kokea miltä tuntuu, kun sairaalat eivät halua palkata tohtoreikseen pornonimien taakse piiloutuvia tohtoreita.

Ikävä kyllä en voi syyttää Hollyn vanhempia nimestä, sillä nimen käsittämätön osuus on sukunimi eikä siihen voi oikein vaikuttaa. Voin silti tavallaan syyttää Hollyn äitiä siitä, koska hänen olisi pitänyt lopettaa suhde Herra Goodheadiin sillä sekunnilla kun kuuli tämän sukunimen. Kaikki tietävät, että ainoa tapa hävittää toksinen sukunimi maailmasta on olla panematta näiden sukunimien levittäjiä. Kun suku ei jatku, sukunimi väkisinkin kuolee pois. Samasta syystä ei myöskään saa koskaan panna yhtäkään Halla-Ahoa, naiset.

Voin tavallaan kyllä syyttää Holly Goodheadia omasta nimikatastrofistaan. Miksei hän vaihtanut nimeään kun oli lapsi? Kun minä olin lapsi ja nimeni oli Antti, vaihdoin nimeni paljon siistimpään nimeen heti kun huomasin kaikkien kutsuvan minua Antiksi. Jos minä pystyin siihen lapsena tuolla tekosyyllä, niin Tohtori Goodhead pystyisi siihen paljon helpommin. "Haluat vaihtaa nimesi, vai? Kumman nimen haluat vaihtaa, normaalin etunimesi vai supervitunjärkyttävän sukunimesi, joka viittaa taitoihisi suihinottajana?"

Holly Goodhead. Miten vaikeaa olisi elää, jos oma nimi olisi Holly Goodhead? Kaikki paikat, joissa joudut käyttämään sukunimeäsi, olisivat vaikeita. Armeija olisi täysin mahdoton, Tykkimies Goodhead aiheuttaisi välitöntä häpeää mihin tahansa menisitkin. Ehkä jos muuttaisi meren pohjaan kalojen kanssa, siellä voisi todennäköisesti elää ilman, että tarvitsee selitellä kaikille mistä oma sukunimi tulee. Tai sitten ei. "Et jumalauta naura minulle, meriahven! En voi sukunimelleni mitään! Vain koska esi-isäni oli kaupungin parhaita suihinottajia ja se nimi jäi elämään, ei tarkoita sitä, että minäkin olen. Eivät kaikki taidot periydy suvun mukana!"

Holly Goodhead. En oikeasti tiedä pääsenkö tästä nimestä koskaan yli. Se onnistuu menemään jotenkin mauttoman huumorin toiselle puolen. Esim. kotikaupungissani Lohjalla on hautakivi naiselle nimeltään Lempi Makkara. Se on mauton vitsi, mutta silti ihan helvetin hauska vitsi, ei siitä voi väitellä. Kuvitelkaa miten vaikeaa on elää koko elämä Lempi Makkarana vain hauskan hautakiven vuoksi. Mutta Holly Goodhead jotenkin rikkoo minut. Jos kävelisin hautausmaalla ja näkisin Holly Goodheadin nimen, en todellakaan nauraisi. Ehkä itkisin tai järkyttyisin. "Ei ole todellista… Tämä onneton nainen joutui elämään koko elämänsä Holly Goodheadina… Jeesus… Parempi kääntyä ympäri ja mennä vähän piristämään itseäni omalle Lempihaudalleni."

Joten Holly Goodhead, naiset ja herrat. Typerin nimi Bond-elokuvissa ja mahdollisesti historiassa.

TÄSTÄ TAKAISIN YHTEENVETOON