James Bond -projektini - Yhteenveto

04.12.2022

Ohi on! Tosin jos totta puhutaan, kyseessä ei ollut mikään liian tuskallinen taivas. Pääosa elokuvista on hauskoja ja helppo katsoa. Ja sitten osa niistä on George Lazenbyn ja Pierce Brosnanin tähdittämiä.

Myönnettäköön, Roger Mooren Bondeissa oli myös yllättävän vaikeita hetkiä. Totta puhuen en ollut valmistautunut siihen, sillä Moore oli yhteen aikaan lempibondini. Mutta hänen elokuvansa ovat enemmän lapsille suunnattuja, kun taas Conneryn, Daltonin ja Craigin Bondit olivat enemmän aikuisten leffoja. Brosnanin Bondit taas oli suunnattu mainoksia tutkiville tekoälyroboteille ja Lazenbyn Bond oli tarkoitettu ihmisille, jotka hakevat rohkaisua itsemurhaan.

Huomasin tätä projektia tehdessä yhden aika merkittävän asian mitä Bond-leffojen katseluun tulee: olen aina aiemmin katsonut niitä joko kännissä tai lapsena. En ole koskaan aiemmin istunut alas ja katsonut leffoja selvin päin aikuisena. Jos olisin, olisin varmaan joskus nähnyt kohtauksen, jossa musta nainen muuttuu gorillaksi. Tai sitten Maikkari ajoitti Bond-lähetyksensä niin, että aina kun jotain super hämärää tavaraa tuli vastaan, ylle iskettiin mainoskatko. Kuinkakohan pitkä mainoskatko olisi pitänyt pistää sen yhden näytöksen kestävän Bondin japanilaistamis-hetken ylle?

Joka tapauksessa, ohi on. Ajattelin näin lopuksi tehdä vähän yhteenvetoa. Arvotan Bondit oman makuni mukaan VIRALLISEEN parhaimpaan järjestykseen, koska olen varma, että edustan teitä kaikkia. En suostu uskomaan, että voisi olla eriäviä mielipiteitä siitä, että mikä on paras Bond-leffa ja mikä on huonoin. Kaikkihan ovat esimerkiksi samaa mieltä kanssani siitä, että Daniel Craig on paras Bond-näyttelijä? Eihän kukaan voi missään nimessä olla kanssani eri mieltä edes siitä?

Lisäksi päätin projektin ehdoille selvittää, mikä elokuva sisälsi typerimmän kuoleman, turhimman agenttivempaimen, esineimmän naisen jne. Joten tässä linkit VIRALLISIIN valintoihini. Olettehan samaa mieltä kanssani myös siitä, että kun jotain vain kutsuu viralliseksi, se tekee siitä virallisen?

VIRALLINEN BOND-LEFFOJEN JÄRJESTYS PARHAIMMASTA HUONOIMPAAN

VIRALLISESTI PARHAIN BOND-ELOKUVAN ALKUINTRO (JA HUONOIN) SEKÄ PARHAIN BOND-ELOKUVAN TEEMABIISI (JA HUONOIN)

VIRALLISESTI ENITEN DOKAAVA BOND

VIRALLISESTI KÄSITTÄMÄTTÖMIN BOND-PAHIS JA HÄNEN SUUNNITELMANSA

VIRALLISESTI RASISTISIN HETKI BOND-LEFFASSA

VIRALLISESTI TYPERIN BOND-LEFFAN KUOLEMA

VIRALLISESTI TYPERIN BOND-HAHMON NIMI

VIRALLISESTI TURHIN ESINE BOND-LEFFASSA (AGENTTIVEMPAIN)

VIRALLISESTI TURHIN ESINE BOND-LEFFASSA (NAINEN)

Siinä se sitten on, nyt se on virallisesti loppu. 

Ja sitten se virallisesti jatkuu. Seuraavaa virallista Bond-leffaa odotellessa otetaan käsittelyyn muutama bonus-purku. Ensimmäisenä vuorossa epävirallinen Sean Conneryn tähdittämä Never Say Never Again.

TÄSTÄ JAMES BOND -PROJEKTINI MUIHIN OSIIN