Virallisesti turhin esine Bond-leffassa (nainen)

Aah, naisesineet, nuo agenttivempaimien lisäksi ainoat aikuisille suunnitellut lelut. Mitä Bond-leffat olisivat ilman turhia vempaimiaan? Varmaan aika paljon suositumpia naisten keskuudessa, nyt kun asiaa miettii. Harvempi nainen varmaan tykkää katsoa näitä leffoja ja nauraa sille, minkälaisia turhakkeita heidän sukupuolensa tuntuu olevan. Kun Bond pukeutuu sotaan, naiset pukeutuvat bikineihin. Kun Bond pelastaa maailman nerokkuudellaan, naiset pukeutuvat bikineihin. Kun Bond sanoo kokonaisen lauseen ääneen kuin aikuinen ihminen, naiset tuijottavat eteensä hiljaa, kunnes pukeutuvat bikineihin.

En sano, että kaikki Bond-naiset ovat esineitä. Elokuvat purettuani löysin ehkä viisi tai kuusi, jotka olivat naisia. Joten toivoa on, oikeat naiset. Ja jos joku päivä bikinit kielletään elokuvissa, niin sitten toivoa todellakin on.

Tälläkin kertaa voittaja on yllättävän selvä, mutta katsotaan ensin ketkä esineet pääsivät varasijoille. Ensin kolmanneksi tullut:

3. Xenia Onatopp

Kriteerini naisesineisiin ovat tietenkin selvät: heitä käytetään kuin esineitä ja heidän nimensä kuulostavat tuotteiden nimeltä. Xenia Onatopp täyttää kirkkaasti molemmat kriteerit. Hänen ainoa funktio on tappaa ihmisiä seksillä ja hän kuulostaa ihan liukuvoiteelta.

Pelkkiin seksimekkoihin pukeutuva Xenia Onatopp ansaitsee paikan listalta, koska ei omaa mitään muuta luonteenpiirrettä kuin seksi. Vaikka kyseinen luonteenpiirre on ihan kiva silloin kun panettaa, on yleensä seksin jälkeen kiva, jos pystyisi vaikka juttelemaan jostain muusta. Xenia ei pysty, koska hänen elämänsä pyörii pelkästään seksin ympärillä. Periaatteessa seksinukke olisi siis kätevämpi tyttöystävä kuin Xenia olisi, koska seksinukelle sentään pystyy puhumaan vaikka säästä jos haluaa. Xenia ei kuuntelisi jos yrittäisit, hän vain hyppäisi takaisin päälle ja sanoisi "Sää ei liity mitenkään seksiin, seksiä taas nyt."

Ja miten vitussa maailmassa voi olla sukunimi nimeltään Onatopp? Normaalisi sukunimet ovat vanhojen ammattien tai luonnon mukaan nimetty, ei sen miten lapset on siitetty. "Meidän isoisoisämme uskoi, että kondomit ovat turhia, koska hän oli kuullut, että ei voi tulla raskaaksi jos tulee sisään nainen päällä. Joten varoituksena muille…"

2. Christmas Jones

Supertyperän nimensä lisäksi Christmas Jones on bikinimalli ja töissä käyvä ydinfyysikko. On suunnaton ihme, ettei keskellä elokuvaa ole kohtausta, jossa tuottaja kävelee kuvaan, osoita Christmas Jonesia ja sano katsojalle "Hei naiset, me kuulimme loputtoman jäkätyksenne elokuviemme naisesineiden turhuudesta, joten annoimme tälle tissiparille ammatin, joka vaatii oikeasti taitoa. Oletteko nyt tyytyväisiä, kun vaikuttaa siltä, että kykenisitte tekemään jotain ihan oikeaa työtä?"

En muista yritetäänkö elokuvassa selittää, että miten Christmas Jonesista tuli ydinfyysikko. Oletan, että hän oli FHM-lehden kuvauksissa nuolemassa kermavaahtoa tisseiltään, kun tajusi, että kerma tehdään maidosta, joka tehdään laktoosista, jonka kemiallinen kaava on C12H22O11. Mutta jos 22 vedyn sijaan olisikin 23, se varmaan muuttaisi laktoosin koostumusta, joka muuttaisi hapen määrää tiivistäen täten…

1. Mary Goodnight

Tästä ei oikeasti voi väitellä, The Man With The Golden Gunin Mary Goodnight saattaa olla jopa taukein nainen elokuvahistoriassa. Hänen saavutuksensa yhden Thaimaan-matkan aikana ovat surullista katsottavaa. Esimerkiksi, aina kun hän pyllistää (bikineihin pukeutuneena) hän onnistuu aiheuttamaan ongelmia. Kerran hän pyllistää ja hänet kaapataan auton takakonttiin. Toisen kerran hän onnistuu pyllistämään ja perseellään käynnistämään jonkun tappavan laser-säteen. Mary Goodnight ei ole jumalauta edes lukutaitoinen, mutta hän on kyllä Englannin salaisen palvelun agentti.

Mary Goodnight on myös mukana mahdollisesti koko elokuvasarjan sovinistisimmassa kohtauksessa, jossa Bond pitää häntä varmana nakkina ja on jo aikeissa työntyä sisään, kun toinen nainen koputtaa ovelle ja Bond tajuaa tässä olevan mahdollisuus välittömään seksiin vähemmän helpon naisen kanssa. Joten hän heittää Goodnightin kaappiin ja käskee pysymään hiljaa, kun hän painaa viereisellä sängyllä toista naista. Miettiköhän Goodnight kaapissa istuessaan, että miten päätyi tähän pisteeseen? Olisiko hänen pitänyt koulussa bikinien pukemisen ja riisumisen sijaan opetella lukemaan? Olisiko hänen pitänyt opetella pyllistämisen sijaan käsien käyttö? Vai miettiköhän hän, että milloin on hänen vuoronsa harrastaa seksiä? Todennäköisesti hän mietti tuota viimeistä, koska hän antaa Bondille tempun anteeksi lähes heti.

Tarkistin, elokuva on miesten käsikirjoittama. Se ehkä osaltaan selittää tapahtumaketjun, koska vain mies on kykenevä keksimään yhtä tyhmän seksuaalifantasian kuin mitä tuossa kohtauksessa tapahtuu. Vain mies on kykenevä keksimään kohtauksia, joissa Bond kertoo naiselle tämän veljen kuolleen vasta kun on harrastanut seksiä veden alla tämän kanssa. Ja vain mies on kykenevä keksimään kohtauksen, jossa Bond käy polttareissaan pettämässä vaimoaan yksi kerrallaan kymmenen eri etnisyyden omaavan naisen... Hetkinen.

Tarkisin, KAIKKI Bond-elokuvat ovat miehien käsikirjoittamia.