Virallisesti parhain Bond-elokuvan alkuintro (Ja huonoin) sekä parhain Bond-elokuvan teemabiisi (Ja huonoin)

Alkuintrot ovat yksi Bond-leffojen tunnistettavimpia osuuksia, varmaan koska perusintroissa esitellään enemmän naisen anatomiaa kuin yhdessäkään pornoelokuvassa koskaan. Jos saisin euron jokaisesta terävästä siluettinännistä, jonka olen Bond-introjen aikana nähnyt, koko euroalueen talous romahtaisi välittömästi euron kolikoiden puutteen vuoksi.

Myös Bond-tunnarit ovat enemmän tai vähemmän tunnistettavia. Paremmat tunnarit ovat rauhallisia ja tunteikkaita balladeja, kun taas huonoimmat ovat kaikkea discon ja fuusiojazzin väliltä. Tässä alla ovat viralliset valintani sekä parhaimmaksi ja huonoimmaksi introksi sekä teemabiisiksi.

PARHAIN ALKUINTRO – GOLDFINGER

Yleensä kun vertaan Bond-introja keskenään, Goldfinger on se mihin niitä vertaan. Alastomat naiset kultamaalilla valeltuna ja heihin heijastetaan kohtauksia elokuvasta. Yksinkertaista ja seksikästä, mutta ei millään tavalla mautonta. Goldfingerin intro saattaa myös olla ainoa oikeasti hyvä Bond-intro. Huonoja introja on todella monta. Väittäisin äkkiseltään, että ehkä kaksi kolmesta Bond-introsta on umpisurkea. Ja jäljelle jääneet introt ovat joko outoja, mitäänsanomattomia, keskinkertaisia tai Goldfingerin intro.

HUONOIN ALKUINTRO – A VIEW TO A KILL

Tämä intro on jäänyt kummittelemaan mieleeni vähiten seksikkäänä juttuna maailmassa. Jos olen hautajaisissa pitämässä puhetta, mutta puhetta aloittaessani saan jostain syystä erektion, mietin vain hetken A View To A Killin introa ja erektio kuolee sekunnin murto-osassa. Ja alan itkeä. Ja kaikki luulevat, että itken vainajan vuoksi, kun oikeasti itken vain A View To A Killin intron kauheuden vuoksi. Alpeilta löydetty homehtunut alaston jäänainen sulavan jään sisällä on yleensä se, mikä pitää erektion pois pidemmän aikaa. Olen nähnyt paljon asioita, joita ihmisten ei pitäisi nähdä. Olen ollut mukana synnytyksessä ja nähnyt elämän syntymän kauneuden. Mutta tuo vitun juttu tuossa… Valitsisin sen synnytyksen paskaisen verimyrskyn milloin tahansa ennen tuota vitun jääkauhua.

PARHAIN TEEMABIISI – SKYFALL

Oma suosikkini (ja siten siis teidän kaikkien suosikki) on Adelen Skyfall. Adele on loistava laulaja ja todella osuva valinta Bond-tunnarin esittäjäksi. Ja itse biisi on superpaha korvamato. Paul McCartneyt, Sheena Eastonit ja Carly Simonit jäävät väkisinkin varasijoille tämän rinnalla.

HUONOIN TEEMABIISI – DIE ANOTHER DAY

On tavallaan liikaa kutsua Madonnan Die Another Daytä edes lauluksi. Laulun sijaan osuvampi termi olisi varmaan suihkumutina. Kun tulet vihaisena työpäivän jälkeen kotiin ja mutiset itseksesi miten paljon kaikki vituttaa, menet suihkuun ja suihkun ääni yhdistettynä vihaiseen mutinaasi johtaa suihkumutinaan. Madonnan suihkumutinaa varmaan äänitettiin kolmen minuutin ajan ja sitten, ilman minkäänlaista jälkikäsittelyä tai äänenmuokkausta, se julkaistiin Bond-tunnarina.

TÄSTÄ TAKAISIN YHTEENVETOON