HEI FACEBOOK (JA TODENNÄKÖISESTI MYÖS INSTAGRAM), HAISTA VITTU!

19.08.2021

Päätin jo vuosia sitten, että en jaksa nähdä liikaa vaivaa blogini ja somettamisen kanssa. Kesti vuosia, että suostuin edes tekemään blogilleni Facebookiin oman sivun. Ajattelin, että ei ole liian hankalaa vain pudottaa blogitekstin kirjoittamisen jälkeen linkkiä Facebookin sivuille, josta ihmiset voivat sen ehkä nähdä. Se olisi minuutin homma silloin tällöin.

Pelkästään tänään käytin kolme tuntia taistellen jakaneeni linkin kuvan puutteen vuoksi. Ja lopputuloksena en silti saanut sitä vitun kuvaa taiottua näkyville.

Facebook Business Manager, Business Suite, Debugger, Sharing Debugger sekä maailman bugisin julkaisutyökalu ovat olleet vuosien ajan suurin tuskani. Selkänikamieni välissä on patti joka estää välillä kävelyn ja nukkumisen, mutta silti Facebook ja Facebookissa linkkien julkaiseminen onnistuneesti on suurin tuskani elämässä. Olen suorittanut ihan käsittämätöntä tanssia julkaisutyökalun kanssa ja oppinut vuosien ajan miellyttämään sitä. On esim. erittäin tärkeää, että en vain julkaise jotain sen kautta, koska silloin se ei julkaise mitään. Vasta kun valitsen esikatselun, jolloin sen ei pitäisi julkaista mitään, se julkaisee linkin. Ja jos se tekee sen ilman kuvaa kuten yleensä, voin sitten poistaa kyseisen julkaisun, hypätä Sharing Debuggerin kimppuun ja käyttää aikaani noin kymmenen minuuttia tai kymmenen päivää linkissä olevan kuvan puolesta taistellen. En mielestäni pyydä ihan liikoja kun haluan linkin kylkeen edes yhden kuvan, ihan sama minkä kuvan. Facebook voi minun puolestani linkittää vaikka kuvan persereiästä jokaiseen blogaukseeni jos se tarkoittaa sitä, että saan linkin kylkeen toimivan kuvan.

Joka tapauksessa, tänään hermoni paloivat tähän kuvaongelmaan lopullisesti ja päätin nöyrtyä. Vuosien ajan Facebook on ehdottanut, että liitän blogini Facebook-sivut Instagramiin. Instagram on somepalvelu kuvien jakamiseen, joten on se vittu ihme jos sinne ei saa linkitettyä kuvia mukaan. Tiedän kyllä miten iso riski on sukeltaa syvemmälle some-appien helvettiin, mutta toivottavasti lopputulos maksaa vaivan. Joten loin blogilleni nyt Instagram -tilin ja yritän julkaista tämän blogitekstin sekä siellä että Facebookissa kuvien kera. Nyt vain tarvitsisin jonkun hyvän kuvan jonka voisin omistaa Facebookille…

Hetkinen!

EDIT klo 19.15 Ja sinne meni. Seurauksena Facebookiin ilmestyi ylläoleva kuva ja sen yllä linkki tekstinä (ei ehkä silmääni se kaikkein miellyttävin kombinaatio mutta menköön). Instagramissa taas on kuva mutta linkki ei toimi... Lähden nyt hakkaamaan päätäni johonkin kovaan, koska taisin juuri vaihtaa yhden loputtoman taistelukentän toiseen...

EDIT: 20.00 Instagram ei hyväksy linkkejä, sain pienen googlettelun myötä selville. Minkälainen vitun sosiaalinen media ei ymmärrä miten linkit toimivat!? On olemassa kuitenkin tapa jakaa Instagramissa sitä kaikkein uusinta blogitekstiä, eli kunhan vaan pistän Instagramiini kotisivujen tilalle linkin uusimpaan blogaukseen, pääsee sitä kautta lukemaan sen...

EDIT: 20.08 Jos ihan tarkkoja ollaan, en oikeastaan edes tarvitsisi mitään some-alustoja. Blogeille on olemassa ihan omia sivustoja ja paikkoja joissa niitä voi selailla. Ongelma vaan on se, että yleensä blogeilla on joku punainen lanka tai asia mitä ne käsittelevät. Minun blogini on nopeasti selattuna valitusta elokuvista, vitun haistatuksia idiootteille, ohjeita kuinka tappaa kanoja aikamatkustuksella, vertailua oman munan ja kissan munan välillä sekä tietysti kaunokirjallisia mestariteoksia. En uskalla kutsua blogiani blogiksi missään muualla kuin Facebookissa, koska minua ei kiinnosta mitä mieltä Facebook on blogeista.

EDIT: 20.10 Voi paska, vaimoni juuri kertoi, että voin luoda Instagramin kautta tarinoita joihin voin liittää linkin. Ja heti perään Facebook ilmoitti, että ihmiset voivat tägätä blogini tarinoihinsa Facebookissa, jolloin ne näkyvät Instagramissa, jolloin ne ilmestyvät tililleni Facebookissa! VIHAAN TÄTÄ!!!

EDIT 20.20 Koko iltani on mennyt some-tilien selvittelyiden kanssa. Aion nyt luovuttaa, yrittää jotenkin pitää mielenterveydestäni kiinni ja tutkia tätä Instagram-paskaa myöhemmin. Ehkä voin käyttää sitä alustana jossa julkaisen kuvia, jotka menevät Facebookiin? Tai sitten käytän Facebookia alustana, joka lähettää linkkejä ilman kuvia Instagramiin? Ken tietää mihin kaikkeen tässä hullussa modernissa maailmassa vielä pystyn.