Neiti Etsivä ja Jumalallinen Ihme

13.04.2020

Jokunen vuosi sitten kerroin täällä blogissani työstäväni kirjaa nimeltään Neiti Etsivä ja Kirvelevän Pissan Arvoitus. Ikävä kyllä sitä ei voi koskaan löytää kaupoista, sillä se ei läpäissyt kustantajien tiukkaa seulaa. Oikeastaan kaikki kustantamot lähettivät minulle takaisin vain samat kolme valitusta:

1) Nuoret jotka lukevat Neiti Etsiviä ovat valmiita käsittelemään kypsempiä aiheita kuin toistuvat virtsatietulehdukset.

2) Kirjassa ei ollut yllättäviä tai shokeeraavia käänteitä sekä paljastuksia.

3) Jotain pieniä lakiteknistä ongelmia tekijänoikeuksien suhteen.

En silti antanut näiden esteiden haitata minua, vaan aloin saman tien työstämään uutta tarinaa, joka on nyt viimeinkin valmistunut. Saanko esitellä teille muutamia valittuja otteita uudesta kirjastani, Neiti Etsivä ja Jumalallinen Ihme:

Paula Drew ei ollut uskoa sitä todeksi. Kylmä hiki nousi otsalle samalla kun hän istahti alas nojatuolille. Miten? Miten tämä oli mahdollista? Yhtäkkiä mikään ei käynyt Paulan järkeen. Hän ei edes huomannut, kun positiivinen raskaustesti valui pois omista sormista ja tipahti matolle.

Miten?

Paulan paras ystävä Bess, joka oli asunut Paulan luona aina siitä asti kun ilkeä kunnanvaltuutettu Maximillian oli yrittänyt polttaa hänen talonsa, poimi testin lattialta ja järkyttyi ehkä jopa enemmän kuin Paula. Hän ei istahtanut sohvalle, hän suorastaan kaatui sille.

"Paula… Mitä sinä olet tehnyt?"

Paula ymmärsi heti mitä Bess ajoi takaa.

"Bess. Sinun pitäisi tietää paremmin. Minä olen neitsyt. Säästän itseäni tulevalle aviomiehelleni, aivan kuten sinäkin."

Bess nyökkäsi hämmentyneenä. "Mutta… Miten testi sitten näyttää positiivista?"

Paula keräsi hetken itseään. Sitten hän nousi ylös ja alkoi kulkea ympyrää, aivan kuten hän aina teki, kun ajatteli ja keräsi faktoja kasaan ratkaistakseen mieltä polttavan mysteerin.

"Faktat ovat… Minä olen neitsyt, joten en voi siis olla raskaana. Testi näyttää, että olen raskaana, joten vian on oltava testissä. Meidän pitää siis lähteä sairaalaan ja varmistaa hypoteesini siitä, ettei testi näytä oikein."

Bess nyökkäili, se kävisi järkeen. Se olisi ainoa asia, joka voisi käydä järkeen.

"Mutta entä aamupahoinvointisi? Ja kuukautistesi puute? Näistä syistähän sinä testin alun perinkin teit."

Paula mietti. "En tiedä. En todellakaan tiedä. Kaikki merkit viittaavat raskauteen, mutta en voi olla raskaana. Tiedät kyllä mitä pitää tapahtua Bess, jotta voisin olla raskaana. Ja minä en ole tehnyt sitä, en koskaan. Kenen kanssa edes tekisin sen? Elämäni suuri ihastus Matthew on ollut Pariisissa koulussa jo puoli vuotta. Ja ainoa mies, jonka kanssa vietän aikaa, on Chicagolainen setäni Balthazar, joka asuu väliaikaisesti luonani, kunnes ne poliittisista syistä häntä kohtaan luetut syytteet on saatu todistettua vääräksi ja sedän maine pappina on saatu palautettua."

"Mainitsiko joku nimeni?" Setä Balthazar sanoi ja käveli huoneeseen aamutakissa kahvikupin kanssa.

"Setä Balthazar! Minä taidan olla raskaana!"

Setä Balthazar valahti täysin valkoiseksi. Kahvikuppi pysyi hädin tuskin käsissä. "Voi ei. Tuota. Minun pitää varmaan jatkaa matkaa Paula, olen käyttänyt hyväksi vieraanvaraisuuttasi, tai siis, olen ollut vaivanasi tarpeen pitkään. Pitää mennä. Hei."

Setä Balthazar poistui huoneesta lähes juosten ja Paula katsoi tämän perään oudosti. Miksi Setä käyttäytyi noin? Tämäkin mysteeri pitää selvittää juurta myöten, Paula päätti mielessään.


Paula oli kerännyt kaikki ystävänsä kotiinsa, jossa valmistautui esittelemään heille kaikki todisteet. Hän odotti, että puheensorina hiljentyi ja sitten aloitti.

"Kuten kaikki jo tiedätte, olen raskaana. Mutta tiedän myös olevani neitsyt. Ja nämä kaksi toisensa poissulkevaa faktaa eivät käyneet lainkaan järkeen. Joten olen suorittanut pientä pohdiskelua ja yrittänyt löytää edes jonkin teorian, joka sopisi molempiin faktoihin. Koska kuten hyvin tiedätte, ainoa oikea vaihtoehto, on se sitten miten kaukaa haettu, on se, minkä todisteet antavat myöten. Niin, Setä Balthazar?"

Hikoileva ja pelokkaan oloinen Setä Balthazar laski kätensä.

"Paula, minun pitäisi varmaan lähteä pois tai-"

Paula hymähti. "Älä lähde mihinkään, tarvitsen sinut juuri tänne ja juuri nyt. Ystäväni, tässä on Setä Balthazar, isäni veli ja entinen pappi Chicagosta. Setä Balthazar, tässä ovat paikalliset ystäväni."

Georgia, Natalie ja Emily tervehtivät Balthazaria, joka ei katsonut ketään silmiin. Bess, joka oli Setä Balthazarille jo entuudestaan tuttu, otti tätä kädestä kiinni.

Paula jatkoi.

"Kaikki alkoi siitä, kun Setä Balthazar muutti luokseni Chicagosta, jossa häntä vainottiin perättömillä ja vastenmielisillä huhuilla. Sedän asetuttua taloksi huomasin itsessäni muutoksia. Nukahdin aina illallisen jälkeen ja heräsin vasta aamukympiltä. Sitten alkoi pahoinvointi ja oksentelu. Ja sitten kuukautiseni loppuivat. Tein testin ja… No, se on virallista. Olen raskaana. Väsymys on yksi raskauden oireista, kuten myös arat paikat ja outo maku suussa. Ja ainoa teoria, jonka olen keksinyt… Ainoa teoria, joka ottaa kaikki kohdat huomioon… On se…"

Setä Balthazar puristi Bessin kättä hermostuneena.

"…Että kyseessä on Jumalallinen Ihme! Kyseessä on Jumalan lapsi, joka taivaallisesta tahdosta istutettiin minuun, aivan kuten se istutettiin 2000 vuotta aiemmin Neitsyt Mariaan! Setä Balthazar, pappina sinä voit varmasti tukea teoriaani?"

Setä Balthazar rentoutui, aivan kuin suuri paine olisi kadonnut hänen harteiltaan. Hän katsoi ympärillä istuvia nuoria naisenalkuja ja sitten nyökkäsi. "Kyllä, Paula. Se on ainoa… ainoa teoria, joka käy järkeen. Kyllä. Olet varmasti oikeassa."

Paula hymyili ja otti hellästi ja rakastavasti kiinni vatsastaan. Hän tiesi sen. Hän oli valittu.


Bess ja Paula istuivat illallisella ja söivät Paulan tekemään keittoa. Bess työnsi lautasen pois, hän oli ollut hiljainen koko päivän. Paula laski lusikkansa omalle lautaselleen ja katsoi Bessiä silmiin.

"Mikä sinua vaivaa tänään?" Paula kysyi.

"En tiedä… Ei varmaan mikään. Kaikkialle vaan sattuu ja…"

Bessillä nousivat kyyneleet väkisin silmiin.

"Voi Paula! Minullakin on ollut pahoinvointia! Minunkin kuukautiseni ovat myöhässä!"

Paula järkyttyi. Mitä? Toinen neitseellinen raskaus samassa talossa!?

Setä Balthazar tuli kahden poreilevan appelsiinimehun kanssa keittiöstä. "Täällähän on kaksi oikein nättiä tyttöä, juokaa tästä Setä Balthazarin tekemään mehua niin nukutte yönne hyvin. Hetkinen. Mikäs teitä vaivaa?"

Paula otti Bessin kädestä kiinni pöydän yli.

"Setä Balthazar. Bess saattaa olla myös… Tai siis… Voiko... Voiko neitseellisiä syntymiä tapahtua kaksi? Voiko vapahtajia syntyä kaksi samaan aikaan? Mitä Raamattu sanoo siitä?"

Setä Balthazar keräili hetken itseään, ja sitten istahti alas Bessin viereen.

"Älä huoli tyttökulta, kaikki on hyvin. Tässä, juo vähän sedän mehua ja olen ihan varma, ettei aamulla ole enää yhtään huono olo. Hyvien yöunien jälkeen kaikki tuntuu niin paljon paremmalta." Hän halasi Bessiä hellästi. Ja sitten hän katsoi Paulaa ja kuiskasi "Onko vaatekaapissa henkareita? Sellaisia metallisia ja teräviä?"

"Mitä?" Paula kysyi hämmentyneenä.

"Ihan sama, unohda. Portaatkin käy. Portaat ovat aika liukkaat, jos satutte vaikka nukahtamaan alakertaan parin minuutin päästä, niin kannan Bessin tosi varovasti ylös nukkumaan ja yritän olla liukastumatta. Pahoittelen tosi paljon, jos liukastun. Se tulee olemaan vahinko."

Paula ei ymmärtänyt mistä Balthazar puhui, joten hän otti huikan poreilevaa appelsiinimehuaan. Bess joi myös lasinsa loppuun. Balthazar nousi ylös ja hymyili. "Älkää välittäkö hölmön Setä Balthazarin jutuista, olen vaan vähän vanhuudenhöperö. Hyvää yötä."

Paula ja Bess katsoivat Setä Balthazarin perään hämmentyneinä.

"Outo mies, sinun setäsi."

"Niin. Mutta hyväsydäminen ja rakastava." Paula lisäsi.

"Mitä jos olen raskaana, Paula? Mitä jos me molemmat olemme raskaana? Olemmeko me molemmat Jumalan valittuja, vai onko kyseessä jotain muuta?"

Paula mietti hetken.

"Elämä on muutosta, vaikka muutos pelottaakin meitä. Asiat eivät saa pysyä liian kauaa paikallaan. Ehkä raskauteni ja sinun mahdollinen raskautesi ovat siunaus. Ehkä ne ovat merkki siitä, että olemme osa jotain suurempaa suunnitelmaa, jotain mitä emme voi ehkä koskaan ymmärtää."

Bess hymyili Paulalle. "Niin se varmaan on, sillä minä-"

Bess nukahti kesken lauseen ja hänen päänsä pamahti suoraan kovaa mahonkipöytää vasten, josta hän sitten valahti lattialle.

Paula hymyili poissaolevana ja sanoi ruokahuoneen oven suussa seisovalle hahmolle "Raskaus aiheuttaa väsymystä, siksi me nukahtelemme appelsiinimehujen jälkeen niin kovin nop-"

Paula nukahti, löi päänsä keittolautaseensa ja pimeys lankesi kaiken ylle.


Miten seikkailu jatkuu? Selviääkö Paulalle koskaan, miten hän tuli raskaaksi? Miten Setä Balthazar liittyy koko seikkailuun? Ja ennen kaikkea:

1) Käsitteleekö Neiti Etsivä ja Jumalallinen ihme tällä kertaa tarpeen kypsää aihetta?

2) Onko siinä tarpeen yllättäviä ja shokeeraavia käänteitä sekä paljastuksia?

3) Onko pieni tekijänoikeusongelma saatu viimeinkin ratkaistua?