Stravolta - Rasvis

16.03.2018

Tässä linkki ensimmäiseen Stravoltaan.

On tullut toisen ja viimeisen Stravoltan aika! Mihin kummallisiin seikkailuihin John Travoltan näköinen (mutta joka on silti ihan eri ihminen koska nimi on eri) mieleltään sairas sosiopaattimme tällä kertaa joutuu?

Ennen kuin lähdemme avaamaan tätä kirpputorilta ostettua Stravoltaa sen enempää, käydään vähän läpi asioita sarjakuvan ulkopuolelta. Stravolta on Jees Jengin julkaisema sarjakuva, jota piti tehdä 12 kappaletta vuodessa, mutta jota tehtiin kaksi kappaletta ja sitten lakkautettiin. Varmaankin syistä. Etukannessa on tällä kertaa kaksi mainosta, toinen aikuisten pornosarjakuvaan Zorro – Tammojen taltuttaja…

Zorro sentään sai pitää oman nimensä.
Zorro sentään sai pitää oman nimensä.

…ja toinen on mainos edelliseen Stravoltaan. Mutta hetkinen! Onkohan Stravoltaa julkaisevalla Jees Jengillä käynyt pieni painovirhe? Tuossahan sanotaan selvästi, että sarjakuvan nimi Travolta eikä Stravolta!

Ja mikä on tuo "Lauantai-illan huumaa" jota mainostatte? Sarjakuvan nimihän oli "Perjantai-illan huumaa".

Lisäksi kirpputorilta ostamani sarjakuvan välistä tippui käteeni kolme lappusta, joten miksi en mainitsisi niitäkin. Ensimmäinen on kuva Robin Hoodista tanssimassa.

Toinen on jääkiekkokeräilykortti Ilveksen 19 vuotiaasta laitahyökkääjästä Nasib Erkanista, tai ainakin kortin takana väitetään niin. Kuvan takana myös väitetään, että Nasib on ammatiltaan harjoittelija, joka kuulostaa oudolta ammatilta.

Kolmas ja viimeinen kortti joka Stravoltan välistä käteeni tipahti on helposti suosikkini. Se on myös jääkiekkokeräilykortti, mutta tällä kertaa kuvassa on Ässien Martti Lunden. Martti Lunden, joka näyttäisi olevan ehkä 12-vuotta vanha.

Mikäli Martti joskus sattuisit lukemaan tämän, voin lähettää keräilykortin sinulle, jos lupaat vastaavasti kertoa oliko kampauksesi koulun tyttöjen kesken suosittu.

Ja sitten itse sarjakuvaan! Tarinamme toinen osa alkaa hienona aurinkoisena sunnuntaina, kun sankarimme John Stravolta tööttäilee Ollyä ulos. Hetkinen, sanoinko että tööttäilee?

Ääni joka syntyy, kun haavoittunut poro huutaa apua.

Stravoltalla on kiire jatkaa matkaa, kun taas naisilla kestää aina niin kauan laittautua! Heti saatatte huomata kuinka harvinaista ja riskaabelia huumoria Stravolta-sarjakuvista löytyy.

Takapenkillä istuva elefanttimies Bingo ehdottaa Stravoltalle, että tämä ei pitäisi niin kovaa melua.

Stravolta, omalle tyylilleen uskollisena, vastaa Bingon ehdotukseen niin kauniisti kuin suinkin pystyy.

Tragedia iskee! Poliisi on kuullut Stravoltan tööttäilyn ja haluaa antaa tälle kymmenen dollarin sakot meluamisesta, kun taas Stravolta ei haluaisi sakkoja. Tähän keskusteluun käytetään ihan oikeasti kolme vitun aukeamaa, koska tällä sarjakuvalla ei todellakaan ole kiire mihinkään.

Lopulta ystävämme saapuvat viimeinkin puistoon. Bingo syö hampurilaisen, mutta katseella joka sanoo, että Bingo aikoo nussia sitä hampurilaista.

Kun Bingo on maannut hampurilaisen, Olly kysyy mitä tehtäisiin. John Stravoltalla on yllätys.

Mankku?
Mankku?

Seuraa taas todella ei-mukaansavetävä tanssikohtaus, koska tanssi ja sarjakuva ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan toimiva yhdistelmä.

Tanssin loputtua Stravolta ehdottaa, että tanssitaan lisää. Mutta paikalle tullut tuntematon vaaleatukkainen Jack ehdottaakin jotain muuta. Ja näin, jo sivulla 16, tapahtuu tarinan liikkeelle sysäävä tapaus: Frisbeeee!

Olen sanonut jo edellisenkin Stravoltan purun aikana aika paljon pahaa siitä, kuinka huono yhdistelmä tanssi ja sarjakuva ovat. Nyt on tullut aika perua kaikki ne puheet, koska frisbee ja sarjakuva ovat vielä huonompi kombo. Katsokaa ja koittakaa nauttia Jackin tempuista:

Koska kolmatta Stravoltaa ei ole, en voi olla varma asiasta, mutta epäilen että siinä Stravolta olisi kohdannut taikurin. Ainoa mikä voisi olla typerämpi yhdistelmä kuin frisbeetemput ja sarjakuvat olisi taikatemput ja sarjakuvat.

John esittelee uudelle parhaalle ystävälleen entiset parhaat ystävänsä.

Saatatte tässä kohtaa huomata, että tuo Fonzien näköinen tyyppi on nimeltään Rasvis, joka on myös sarjakuvamme nimi. Halusin nostaa sen esiin, koska Rasviksella ei ole mitään tekemistä Rasviksen juonen kanssa.

Joka tapauksessa, on tullut aika poistua puistosta käsittämättömien äänitehosteiden myötä.

Kaverukset löytävät tiensä Brooklynin sillalle, jossa (ei varmaan yhtään Saturday Night Feveristä varastetusti) leikkivät kaiteella.

Jack haluaa myös leikkiä, mutta koska ei osaa mitään muuta kuin frisbee-temppuja, tipahtaa hän heti alemmalle tasolle ja satuttaa herkät luunsa.

Jack joutuu sairaalaan ja hänelle pitää pistää pariksi kuukaudeksi kipsi jalkaan. Sairaalassa tarina kohtaa myös uskomattoman äkkipysähdyksen, koska neljän vitun aukeaman aikana ei tapahdu mitään! Jack kertoo isänsä suuttuvan hänelle kipsistä, koska isä juo. Stravolta lupaa hoitaa asian, mitä se sitten tarkoittaakaan. Jack myös pyytää, että Stravolta tulee huomenna takaisin tai muuten…

Tylsän välipysähdyksen jälkeen Stravolta ja Olly ovat menossa tapaamaan Jackin isää.

Mutta Stravoltan ja Ollyn tietämättä, LIKAISET PUERTORICOLAISET OVAT HEIDÄN JÄLJILLÄÄN!

Puertoricolaiset pohtivat keskenään kostoa edellisessä osassa sattuneen baaritappelun osalta, mutta onneksi sarjakuvan tekijät pistivät muistutuksen sivun alareunaan.

Samaan aikaan Stravolta ja Olly ovat Jackin isän luona, joka on juoppo.

Isä syyttää Jackia laiskaksi, mutta Stravolta ei sitä kuuntele. Hän pitää isälle oppitunnin nuorista.

Isän lempisana taitaa olla "paska". Jokatapauksessa, isä heittää heidät ulos. Olly lohduttaa Stravoltaa, joka haukkuu Jackin isää kusipääksi. Sitten he pääsevät kadulle, jossa Stravolta aavistaa jotain.

Puertoricolaiset saavat heidät kiinni, joten on tappelun aika. Sekä Stravolta että Puertoricolaiset pistävät huonoimmat ääniefektinsä peliin!

Ääni joka syntyy, kun joku venyttää sanaa "sukka" englanniksi.

Ääni joka syntyy, kun postiluukusta tippuu postia.

Ääni joka syntyy, kun heittää Stravolta-sarjakuvan turhautuneena seinään.

John taltutetaan ja on tullut koston aika. Ollyn vaatteita aletaan repiä pois.

Vaikka John huutaa kovia kirosanoja kuten "RAUKAT!", se ei estä puertoricolaisten pomon yritystä raiskata Ollyä.

Olly onnistuu raapaisemaan raiskaajaa naamasta, joka sattumoisin on tämän körilään Akilleen kantapää. Hän lyö leppoisasti Ollyä naamaan. Ja sitten poliisit saapuvat. Puertoricolaiset pakenevat paikalta.

Poliisit kysyvät Stravoltalta onko kaikki hyvin. Ollyn vastaus olisi varmasti ihan vähän erilainen kuin Stravoltan.

Sitten poliisit kysyvät tunsivatko Stravolta ja Olly hyökkääjät. Stravolta jostain syystä valehtelee, että eivät.

Stravolta on selvästi seksuaalirikosten asiantuntija, koska seuraavaksi hän päättää, ettei Ollyn tarvitse käydä edes poliisiasemalla tai sairaalassa.

Kun Stravolta ja Olly pääsevät kotiin, Stravolta asettuu mukavasti sohvalle juomaan kokista ja ihmettelee, että vieläkö Olly pelkää raiskaajiaan. Samaan aikaan Olly pyyhkii raiskauksen jälkiä keholtaan suihkussa. Mikään tästä ei ole vitsi, kaikki tämä tapahtuu yhdessä sarjakuvan ruudussa.

Olly päättää kysyä aiheellisen kysymyksen, koska häntä pelottaa:

Vastaavasti Stravolta päättää kysyä ihan vähän aiheettoman kysymyksen, koska häntä panettaa:

Ja nyt tulee se hetki jota olemme kaikki salaa odottaneet. Koska sarjakuvan kirjoittajan nimi on mysteeri, en ole voinut saada selville hänestä mitään. Mutta seuraavan ruudun myötä voimme varmasti kaikki olla samaa mieltä siitä, että kirjoittaja on mies:

Jep. Ja tätä seuraa oma suosikkini kaikista Stravolta-hetkistä. Tässä on neljä kuvaa yhdeltä aukeamalta siinä järjestyksessä, kun ne sarjakuvassa ovat:

Noin. Nyt mietitään tuota tilannetta hetki. Itse kutsun tätä Stravoltan "Vietnam-flashbackiksi" sen yllättävän luonteen vuoksi. Työnnyttyään tyttöystäväänsä tajuaa Stravolta viimeinkin mitä Ollylle yritettiin kadulla tehdä. Hän oppii kertaheitosta raiskauksen perimmäisen merkityksen. Stravolta taitaa olla yksi niistä ihmisistä, jotka eivät tajua hellan olevan kuuma, ennen kuin ovat laittaneet kätensä sille. Joten ehkä hänen piti todellakin harrastaa seksiä tajutakseen, miksi joku haluaisi raiskata ihmisen. Stravolta on tuossa hetkessä vastakkain tunteidensa kanssa, mutta koska sosiopaattina ei myöskään ymmärrä tunteita, on hänen ensimmäinen reaktio heristää nyrkkiä ja huutaa vihaansa raiskauksen uhrille. Mutta ehkä tästä alkaa muutos?

Ei. Stravolta unohtaa koko jutun. Seuraavana päivänä hän on menossa tapaamaan frisbeepoikaystäväänsä Jackia (kuten lupasi), kun likaiset puertoricolaiset hyökkäävät taas varjoista.

Stravolta menettää tajunsa saatuaan rautaketjusta. Hyökkäys on raukkamainen ja varmasti vaatii kostoa, joten totta kai puertoricolaiset vain unohdetaan kokonaan. Minkäänlaista katarsista ei ole tiedossa heidän suhteen.

Stravolta havahtuu sairaalasta, jossa kunnon sankarin lailla on huolissaan Jackista ja siitä että ei päässyt tapaamaan häntä kuten oli luvannut. Lukijana tässä ei tietenkään luulisi olevan mitään oikeaa ongelmaa, sillä Jack voi varmasti odottaa pari tuntia tavatakseen miehen, jonka on tuntenut yhden päivän. Mutta kaikille paitsi Stravoltalle tulee yllätyksenä, että ei voinut. Jack on karannut!

Ensimmäinen kysymys on tietenkin, että miten vitussa Jack karkaa jalka kipsissä. Sarjakuva on onneksi päättänyt vastata tähän ihan aiheelliseen huomioon:

Siinäs kuulitte!

Jackin viinaanmenevä isä on myös paikalla. Nähtyään Stravoltan, isä syyttää häntä poikansa katoamisesta, koska miksi asioissa pitäisi olla jotain järkeä.

Stravolta, Olly ja vihainen isä kuulevat ohimennen, että joku on hypännyt Brooklynin sillalta. Voisiko se olla..?

Huh, luojan kiitos se ei ollut Jack. Oikea juonenkäänne olisi ollutkin jo vähän liikaa.

Tilanne on ollut tunteikas ja kaikkia huolestuttaa Jack. Jackin isä ja Stravolta jopa sopivat riitansa. Kaikki ovat allapäin. Stravolta myös, joka haluaisi paetaan tunteitaan tanssimalla.

Seuraavana aamuna Stravolta on töissä Herra Beckerin kanssa, joka yrittää selvittää mikä Stravoltaa harmittaa. Becker tajuaa kyseessä olevan varmaan Ollyn liian pienet rinnat, koska tämä sarjakuva on todellakin miehen kirjoittama.

Viinaanmenevä Jackin isä tulee kauppaan pyytämään Stravoltan apua. Isä jopa sekoittaa Stravoltan pappiin, koska kertoo tälle omat syntinsä.

Stravolta ei tiedä mistä Jackia etsisi, kunnes pieni poika tulee kauppaan ja haluaisi ostaa frisbeen.

Stravolta saa ajatuksen. Ehkä Jack, jonka ainoat luonteenpiirteet ovat itseavuttomuus ja frisbee, voisi olla puistossa pelaamassa frisbeetä?

Stadin?
Stadin?

Ja päästyään puistoon:

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Stravolta pelasti päivän taas, jos ei lasketa sitä, että hän antoi melkein Ollyn joutua raiskatuksi, sitten blokkasi poliisitutkimuksen asiasta, väheksyi tapahtunutta ja manipuloi itselleen tien sänkyyn shokissa olevan Ollyn kanssa.

"Olen ihan tavallinen narsistikundi"
"Olen ihan tavallinen narsistikundi"

Sitten jostain syystä käytetään kokonainen aukeama siihen, kun Stravolta vie Jackin ja isän syömään pizzaa, joka on italialainen keksintö.

Tarina hyppää kaksi viikkoa eteenpäin. Jack on osa jengiä ja hengailee ystäviensä kanssa diskossa.

Sarjakuva loppuu, kun Jack kertoo haluavansa nähdä Stravoltan tanssimassa. Haaste otetaan vastaan ja jälleen kerran joudumme toteamaan, että ei, sarjakuva ja tanssi ei ole mikään oikea yhdistelmä.

Näin päättyy Stravoltan saaga. Loppu on mielikuvituksiemme varassa. Itse haluaisin uskoa, että Stravolta löytää itsestään piilevän skientologin, mutta ken tietää. Sarjakuvan takakannessa olevan mainoksen mukaan kolmannen julkaisemattoman osan nimi olisi ainakin ollut "Mammanpoika".

Vain taivas on rajana, kun Stravolta aiheuttaa läheisilleen ja ympäristölleen peruuttamatonta tuhoa - Ensi kerralla mustiin vaatteisiin pukeutuneena!