Tervetuloa uudistettuun blogiini!

12.06.2024

Kyllä, se on totta! Melkein kymmenen vuotta sitten perustamani blogi on jo nyt uudistettu ja astunut tukevasti 2000-luvun puolelle.

Tutkikaa uutta sivuani, maistelkaa sitä. Täällä on niin paljon kaikkea uutta ja siistiä, sekä ihan jumalattoman paljon vanhaa ja rumaa.

Esimerkiksi, olen kirjoittanut uuden etusivun teille, olkaa hyvä. Enää en etusivullani vain kerro työstäni tehtaalla tai muistuta ihmisiä siitä, että olen kalju. Nyt teen etusivullani vitsiä koirasta. Kyllä, olen todellakin kasvanut kymmenessä vuodessa ihmisenä niin kovin, kovin paljon.

Olen myös tehnyt sivustosta huomattavasti interaktiivisemman siinä mielessä, että nyt blogeja pitäisi olla helpompi jakaa somessa. Olen myös lisännyt Yhteystiedot-sivustolle lomakkeen, jolla voi olla minuun suoraan yhteydessä, kunhan vain olet valmis kertomaan minulle, että miten syöt pizzasi.

Muita uudistuksia sivustolla on myös UKK – Usein kysytyt kysymykset -sivu, jolla voit esittää minulle kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta. Lisäksi Lukijapalautteet -sivustolla on muutama valittu lainaus blogini historiasta linkkeineen. Lisäksi päätin aloittaa jokakuukautisen perinteen ja nostaa jokainen kuukausi linkkiä johonkin vanhempaan blogitekstiini, jonka pitäisi nyt löytyä sivujen pohjalta sekä blogin etusivulta. Ensimmäisenä nostona valitsin 2018 julkaistun blogitekstini Vinkkejä Meteorologiaan, koska ulkona tulee tätä kirjoittaessa kaatamalla vettä, vaikka Foreca sanoo siellä olevan täysin pilvetön keli.

Joten. Miksi sitten päätin siirtää blogini näin villiin nykypäivään?

Avasin tätä jo vähän aiemmin entiselle pohjalleni julkaisemassa blogissa. Pidin kyllä itse vanhan blogini pohjaratkaisustani, mutta nykymaailma ja erityisesti Facebook eivät, joten tämä muutos oli tehtävä vaikka väkisin. Kun julkaisin blogitekstejä vanhalla sivustollani, Facebook tulkitsi ne aina spämmiksi sivujeni muinaisesta tekniikasta johtuvista syistä. Blogitekstin julkaiseminen vanhalla pohjalla Facebookiin oli vähän niin kuin PC-pelin asentaminen Macbookille – taistelu jonka harvoin voitin. Lisäksi vanhalle blogipohjalle luotujen sivustojen uudistetut mobiilisivut olivat loputon murheenkryyni, sain taistella kuvasuhteiden kanssa joskus tuntienkin ajan. Toivottavasti se muuttuu nyt, koska nyt olen ainakin vahvasti Facebookin ja mobiilisivujen puolesta modernimmalla pohjalla. Toivottavasti.

Käytin YLI KOLME KUUKAUTTA elämästäni siirtäen blogitekstejä tänne ja olen tullut siihen lopputulokseen, että en halua enää lukea yhtäkään sanaa, jonka olen itse kirjoittanut. Kävin läpi kaikki blogitekstit ja korjailin niitä. Ja kun luulin olevani viimeinkin valmis ja sain verkkotunnukset siirrettyä tälle uudelle pohjalle, suurin osa blogissani olevista linkeistä kuoli. En tiedä miksi, ehkä koska tekniikka yksinkertaisesti vihaa minua. Taistelin linkkien kanssa koko eilisen illan ajan ja uskoisin, että nekin alkavat olla pääosin nyt kunnossa. Epäilemättä tällä sivustolla on vieläkin vaikka kuinka vitusti hienosäätöä edessä ja jatkan sen kanssa painimista lähiviikkoina ja kuukausina, mutta voin myös myöntää, että käytettyäni tähän kaikkeen YLI KOLME KUUKAUTTA, alan olla aika vitun valmis. 

Sen sanottuani, löysin sivuja siirtäessäni vain kolme ennestään julkaisematonta blogitekstiä, jotka olin yksinkertaisesti vain unohtanut julkaista. Olin siirtänyt ne entiselle palvelimelle, taistellut kuvasuhteet kuntoon ja sitten unohtanut tehdä sen viimeisen liikkeen ja julkaista ne. Olen nero. Tai no, yksi blogiteksteistä oli sisällöltään sellainen, että en oikeasti tiedä… Itse pidin sitä ihan hauskana, mutta en ole varma mitä mieltä muut ovat eläimiä kohtaan suoritettavasta väkivallasta kranaattien kanssa. En taida julkaista sitä täälläkään.

Mutta silti, kaksi uutta vanhaa blogitekstiä. Toinen niistä on epäilemättä pisin blogiteksti, jonka olen koskaan kirjoittanut. Näiden kahden blogin lisäksi aion julkaista myös uusimman Letterboxd-projektin osan, jonka siirto vanhalle kotisivupohjalle oli lopulta se, joka katkaisi kamelin selän. Joten ensimmäistä kertaa blogin historiassa voin ihan oikeasti LUVATA tulevaa aikataulua! Tähän uuteen blogipohjaan kuuluu jopa moderni AJOITA JULKAISU toiminto, joten voin jumalauta ajoittaa julkaisut ilmestymään tiettyinä päivinä eikä minun tarvitse tehdä itse enää mitään! Olen taivaassa!

Joka tapauksessa, tässä vähän tulevaa aikataulua:

  • 19.6 julkaisen Letterboxd-projektini 16. osan.
  • 26.6 julkaisen blogitekstin nimeltään Resepti: Spaghetti Bolognese
  • Ja 3.7 julkaisen maailman pisimmän blogitekstin nimeltään 100 Syytä miksi en koskaan aja ajokorttia.

Ja sitten pidän varmaan hetken taukoa, tässä on tullut jo riehuttua ihan tarpeeksi.